Liniile aeriene ruseşti zboară deasupra Iranului fără jenă

(Getty Images)

Companiile aeriene ruse continuă să opereze zboruri către Teheran şi să zboare peste spaţiul aerian iranian în urma prăbuşirii, miercuri, a unui zbor Boeing 737 al Liniilor Ucrainene, în care şi-au pierdut viaţa 176 de pasageri şi echipajul, potrivit Moscow Times.

Compania aeriană naţională rusă Aeroflot a finalizat o călătorie dus-întors de la aeroportul Şeremetievo din Moscova spre capitala Iranului, la doar câteva ore după ce câteva companii aeriene internaţionale au anulat sau deviat zborurile pentru a evita spaţiul aerian iranian şi irakian.

Datele de la flightradar 24 arată zborul Aeroflot SU512 de la Moscova la Teheran, plecat din Moscova în program la 10:15 p.m. miercuri, a aterizat în Teheran joi dimineaţă şi a revenit la Moscova, conform planificării.

Zborurile ruseşti către Dubai, care zboară peste 1.000 de kilometri prin spaţiul aerian iranian, au continuat, de asemenea, în urma accidentului, care a survenit în timp ce Iranul lansa un atac cu mai multe rachete asupra bazelor militare ale SUA şi ale coaliţiei din Irak, ca răspuns la uciderea generalul iranian Qassem Soleimani.

Zborurile dintre Moscova şi Dubai joi continuau să zboare pe spaţiul aerian iranian, în mod normal.

Agenţia Federală de Transport Aerian din Rusia a recomandat miercuri companiilor aeriene ruse să evite spaţiul aerian din regiune "din cauza informaţiilor despre riscuri pentru siguranţa zborurilor internaţionale de pasageri".

Cu toate acestea, autoritatea de reglementare a aviaţiei nu a emis o interdicţie generală asupra companiilor aeriene ruse care operează zboruri în regiune, precizând că decizia finală asupra rutelor de zbor ar trebui să fie luată de către transportatori individuali.

Agenţiile americane au interzis companiilor aeriene americane să zboare peste Irak, Iran, Golful Persic şi Golful Oman. Alte companii aeriene majore, inclusiv Air France, Air Canada, KLM, Lufthansa şi Qantas, au confirmat că evită zone din regiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe