Liga Profesionistă de Fotbal doreşte prelungirea campionatului Ligii I până la 18 august

"Obiectivul nostru rămâne să disputăm toate cele 268 de jocuri programate conform înţelegerii cu partenerul media. Asta înseamnă că pentru a juca toate meciurile lui Dinamo este nevoie de extinderea play-out-ului până la data de 18 august, urmând ca meciul de baraj să se joace undeva pe 21 august." - secretarul general al LPF, Justin Ştefan.
Liga Profesionistă de Fotbal.
Liga Profesionistă de Fotbal. (facebook)

Joi, în cadrul Adunării Generală a Ligi Profesioniste de Fotbal s-a decis, în urma meciurilor amânate în urma apariţiei cazurilor de coronavirus, extinderea sezonului Ligii I până în data de 18 august, urmând a se face o solicitare în acest sens Federaţiei Române de specialitate.

Obiectivul principal al asociaţiei fotbalistice din România, care cuprinde cluburile de fotbal ce evoluează în primul eşalon românesc, este să dispute toate cele 268 de jocuri programate conform înţelegerii cu partenerul media.

"Obiectivul nostru rămâne să disputăm toate cele 268 de jocuri programate conform înţelegerii cu partenerul media. Asta înseamnă că pentru a juca toate meciurile lui Dinamo este nevoie de extinderea play-out-ului până la data de 18 august, urmând ca meciul de baraj să se joace undeva pe 21 august. Vom înainta această propunere către Federaţia Română de Fotbal, decizia finală aparţine Comitetului Executiv sau de Urgenţă al FRF. Vom vedea ce decizie vor lua referitor la acest aspect. Nu cred că există un astfel de risc de a nu se acorda titlul de campioană. Asta ar însemna anularea sezonului şi nu cred că e oportună pentru nimeni. Eu cred că se vor găsi soluţii pentru terminare competiţiei pe teren..", a declarat secretarul general al LPF, Justin Ştefan.

"Există o discuţie de amânare a viitorului sezon pentru 29 august, dar rămâne să discutăm cu deţinătorul de drepturi. Vorbim de două sezoane de compromis, însă la final mesajul a fost simplu, dacă vrem să încasăm cele 28 de milioane din contractul pe următorul sezon e nevoie să furnizăm 268 de jocuri. Asta creează anumite necazuri, pentru că îşi făcuseră un program legat de vacanţă şi transferuri", a mai spus oficialul LPF la finalul şedinţei.

În urma cazurilor de infectare cu COVID-19 la jucătorii şi angajaţii cluburilor din Liga I (FC Dinamo, FC Botoşani, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Politehnica Iaşi şi Astra Giurgiu), respectiv Liga a II-a (Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti, FC Argeş şi ASU Poli Timişoara), mai multe meciuri au fost suspendate, dând astfel peste cap programul actualei stagiuni.

De asemenea, şi în rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eşaloane, au fost depistate cinci cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federaţia Română de Fotbal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport