Grigor Dimitrov: Covid-19 este real. Toată lumea trebuie să ia măsuri de protecţie

Tenismanul bulgar Grigor Dimitrov.
Tenismanul bulgar Grigor Dimitrov. (Live Tennis/twitter)

Grigor Dimitrov, testat pozitiv cu coronavirus după ce a participat la turneul de tenis Adria Tur, organizat de Novak Djokovic în Serbia, atenţionează în ceea ce priveşte periculozitatea virusului Wuhan.

Acum o lună de zile, bulgarul a anunţat că s-a vindecat de coronavirus, însă se pare că acesta l-a afectat mai mult decât se aştepta, astfel că nu este certă participarea lui la turneul de Mare Şlem US Open.

Grigor Dimitrov a anunţat că resimte din plin urmările infectării cu coronavirus şi nu e sigur dacă se va deplasa pe continentul american pentru a participa la US Open, care ar urma să înceapă pe 31 august.

„Nu ar trebui să subestimăm puterea stării mentale pe care toată lumea [o simte]. Acest lucru este real, dacă suntem precauţi, luăm măsuri de protecţie şi toată lumea este în siguranţă, atunci lucrurile se vor îmbunătăţi mai repede.", a afirmat jucătorul bulgar.

„Încă nu este uşor, cred, să mă recuperez”, a spus Dimitrov. „Mi-a fost greu. Am stat acasă aproximativ o lună. Nu respiram bine, nu mă simţeam bine, eram obosit. Toate simptomele. Nu aveam nici gust, nici miros.

După ce a avut rezultat negativ la testul de coronavirus, el a jucat două meciuri la UTS în acest weekend - cu Gasquet şi Lopez -, dar a pierdut ambele partide.

El speră că se va îmbunătăţi treptat în cele două zile şi continuă să facă progrese.

"Dar nu ştii", a spus el. "Într-o zi mă simt foarte bine şi ies afară vreo patru ore, dar, dintr-odată, mă opresc complet, trag un pui de somn sau doar mă odihnesc."
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport