Liga I. Universitatea Craiova, victorioasă în deplasarea făcută la Astra Giurgiu

Craiovenii s-au impus la scor minim (1-0) în faţa giurgiuvenilor, vineri, meci din etapa a şasea a fazei play-off a Ligii I de fotbal.
(DENIS CHARLET / AFP / Getty Images)

Universitatea Craiova a câştigat la scor minim în deplasarea făcută pe stadionul 'Marin Anastasovici' din Giurgiu, acolo unde vineri seara a întâlnit echipa gazdă, Astra, într-un meci din etapa a şasea a fazei play-off a Ligii I de fotbal.

Jucătorii pregătiţi de Corneliu Papură, aflat la primul meci ca tehnician al 'Leilor din Bănie', au evoluat admirabil, dominând cel puţin până în minutul 70 formaţia de la malul Dunării. Unicul gol al partidei a aparţinut lui Valentin Mihăilă (minutul 68), care a reuşit să marcheze cu capul în poarta golkeeper-ului David Lazăr după o centrare a lui Ivan Martic. De menţionat că 'alb-albaştrii' au ratat un penalty în min. 61, prin portughezul Carlos Fortes.

Gazdele puteau să beneficieze şi ele de o lovitură de pedeapsă de la punctul cu var al careului de şaisprezece metri un minut mai târziu pentru un fault comis la Nicuşor Bancu (62), dar arbitrul bucureştean Andrei Florin Chivulete a arătat în schimb cartonaş galben pentru simulare.

Astra a trecut pe lângă egalare în minutul 78 prin Valentin Gheorghe, dar la cea mai importantă fază a giurgiuvenilor s-a opus în schimb bara.

Universitatea care venea după patru meciuri consecutive fără victorie a obţinut astfel trei puncte foarte importante. Astra se află în schimb la al treilea meci de pe teren propriu pierdut.

În turul play-off-ului, Universitatea a câştigat cu 1-0, iar în sezonul regulat s-a impus cu 3-0 la Giurgiu şi a pierdut cu 1-2 acasă.