Sorana Cîrstea şi Andreea Mitu, campioane în proba de dublu a turneului WTA de la Lugano (WTA)

Sportivele noastre au învins în ultimul act al competiţiei din Elveţia perechea Veronika Kudermetova (Rusia)/Galina Voskoboeva (Kazahstan), scor final 1-6, 6-2, 10-8.
Perechea alcătuită din jucătoarele române de tenis Sorana Cîrstea şi  Andreea Mitu.
Perechea alcătuită din jucătoarele române de tenis Sorana Cîrstea şi Andreea Mitu. (Samsung Open Lugano/facebook)

Sorana Cîrstea şi Andreea Mitu au cucerit titlul probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Lugano (Elveţia), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, graţie succesului înregistrat în ultimul act, duminică, în faţa cuplului format din jucătoarele Veronika Kudermetova (Rusia)/Galina Voskoboeva (Kazahstan).

Favoritele numărul trei a circuitului s-au impus după doar o oră şi 6 minute de joc cu scorul de 1-6, 6-2, 10-8.

Kudermetova şi Voskoboeva au început foarte bine partida, adjudecându-şi primul set fără probleme după doar 23 de minute de joc cu scorul de 6-1. Partea a doua a întâlnirii însă jucătoarele noastre au arătat mult mai bine, câştigând cu 6-2 după ce în prealabil au condus cu 4-0. Lupta cea mare a fost în tiebreak, aici principalele favorite la cucerirea trofeului au avut avantaj în două rânduri cu 3-1, respectiv 6-3, pentru ca apoi Sorana şi Andreea să preia controlul admirabil după şase puncte consecutive reuşite cu 9-6, şi să încheie în final socotelile cu 10-8.

Campioanele noatre, aflate la primul titlu obţinut împreună, vor primi pentru frumoasa performanţă un cec în valoare de 12.300 dolari şi 280 de puncte WTA la dublu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport