Liderul UDMR critică Guvernul: Nu se poate umbla la accize şi la impozit de pe o zi pe alta fără argumente

Dacă noi din şase în şase luni sau de trei ori pe an schimbăm câte ceva la TVA, la accize, la alte impozite, nu facem bine economiei şi ne vom pierde credibilitatea, a avertizat liderul UDRM Kelemen Hunor.
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Florin Chirilă/Epoch Times)
Andrei Pricopie
01.09.2017

Mediul de afaceri din România are nevoie de stabilitate şi predictibilitate, nu de modificări care au loc din şase în şase luni sau de trei ori pe an, a tras un semnal de alarmă, într-un interviu acordat RFI, preşedintele UDMR Kelemen Hunor.

"Se pot găsi soluţii dacă există un deficit bugetar şi se poate umbla şi la accize şi la impozit, dar nu de la o zi la alta şi nu fără argumente, nu fără o susţinere foarte, foarte bine fondată şi nu fără o viziune pe termen lung, fiindcă zona de business are nevoie de predictibilitate, are nevoie de stabilitate. Dacă noi din şase în şase luni sau de trei ori pe an schimbăm câte ceva la TVA, la accize, la alte impozite cine plăteşte angajatul, angajatorul; nu facem bine economiei şi vom pierde acea credibilitate care în acest moment există; sâmburele unei credibilităţi există, fiindcă totuşi avem o creştere economică", a declarat Kelemen Hunor.

În acelaşi timp, liderul UDMR s-a declarat împotriva modificărilor care vizează Pilonului II de pensii.

"Legat de Pilonul II, dacă aş fi în Guvern sau în locul ministrului de Finanţe, nu aş susţine o naţionalizare aşa cum se spune, dar se pot găsi multe scheme financiare prin care, într-o eventualitate dacă la sistemul de pensii avem un deficit mare, să echilibrăm pe termen scurt, dar fără să afectăm pe termen lung Pilonul II, că totuşi acolo stă contribuţia tuturor celor care, în ultimii 7 ani, au pus banii acolo şi se gândesc la viitor. Mult mai important este ce facem cu deficitul de pensii pe termen lung, fiindcă anul trecut au plecat peste 200.000 de cetăţeni români din ţară şi au plecat cei care produc, nu cei care erau în şomaj de ani de zile. Dacă vom continua în acest ritm, pe termen lung, nici Pilonul II, nici sistemul public de pensii nu vor fi sustenabile", a precizat Kelemen Hunor.

În opinia liderului UDMR, trebuie echilibrat deficitul la sistemul public.

"Dacă, din acest punct de vedere ar trebui cumva o discuţie legat de Pilonul II doar pe termen scurt, eu aş fi deschis la o astfel de discuţie, dar cu toate datele pe masă", a adăugat Kelemen Hunor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor