Liderul sindical Ion Rădoi: Roba lui Ponta şi bisturiul lui Oprescu strică tot ce funcţionează la metrou

Metrou
Metrou (Epoch Times România)
Epoch Times România
18.09.2012

Ion Rădoi, liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, a declarat marţi că nu înţelege necesitatea desemnării unui management privat, în condiţiile în care compania Metrorex va trece în subordinea Primăriei Capitalei, susţinând că "roba lui Ponta şi bisturiul lui Oprescu strică tot ce funcţionează la metrou".

Acesta a precizat că firma care trebuie să desemneze managementul pentru Metrorex are un contract de consultanţă, din 23 august 2011, pentru linia 7 metrou. Conform lui Rădoi, suma încasată de firmă din acest contract este de 36.257.159 de lei, adică echivalentul a 8,5 milioane de euro.

"Cum face ea selecţia la metrou?", şi-a pus întrebarea Rădoi

Liderul sindical a mai scos în evidenţă faptul că pentru ocuparea acestui post s-au înscris mii de oameni din ţară şi din străinătate, iar după diverse teste şi interviuri, pe lista scurtă nu a rămas niciunul dintre specialiştii sau directorii de la metrou.

"Mai mult, actualul director tehnic de la metrou nici n-a fost chemat la interviu. Nu ştim care sunt criteriile pentru această selecţie (...) De ce e nevoie de acest management privat şi de ce trebuie eliminaţi specialiştii de la metrou? Roba lui Ponta şi bisturiul lui Oprescu strică tot ce funcţionează la metrou", a adăugat Ion Rădoi.

Sindicaliştii de la metrou au amintit şi de faptul că 50% din fondurile alocate pentru Magistrala 5 Drumul Taberei-Universitate au fost tăiate şi au precizat că cel mai grav efect este că refacerea de mediu nu mai este posibilă. Conform membrilor de sindicat, nivelul noxelor este dublu şi dacă sumele tăiate nu vor fi realocate, refacerea staţiilor vechi va fi desigur imposibilă.

Specialiştii au anunţat că s-au făcut eforturi ca toate apartamentele şi casele de pe traseul construit pentru metrou să fie monitorizate cu instalaţii laser, în scopul de a fi observată orice înclinare a clădirilor, iar pentru orice fisură sau crăpătură proprietarii să fie despăgubiţi de drept.

Preluarea de către Primăria Capitalei a companiei Metrorex a fost convenită în reuniunea de săptămâna trecută a Guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor