Liderul deputaţilor UDMR a dat semnalul: O asumare a răspunderii pe buget ar fi un derapaj serios

Attila Cseke
Attila Cseke (Epoch Times România)

UDMR nu agreează o eventuală asumare a răspunderii Guvernului Orban pe legea bugetului de stat din 2020. Anunţul a fost făcut, la RFI, de liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila.

"Noi credem în legătură cu eventualitatea asumării răspunderii Guvernului pe legea bugetului de stat că trebuie o reţinere mult mai mare faţă de cele trei pachete despre care deja discutăm. Nu a existat nici un Guvern în ultimii 30 de ani de democraţie sau în ultimii 30 de ani după 1989, nu a existat nici un Guvern care şi-a asumat răspunderea pe legea bugetului de stat", a declarat Cseke Attila.

Liderul senatorilor UDMR crede că o eventuală asumare a răspunderii Guvernului asupra legii bugetului pe 2020 ar fi un derapaj.

"Legea bugetului conţine anumite prioritizări, anumite priorităţi ale unui Guvern, dar legea bugetului este bugetul de stat, nu este a unui Guvern sau a altui Guvern, nu este a unei majorităţi sau unei Opoziţii, ci până la urmă, legea bugetului de stat este a tuturor şi trebuie să asigure nişte finanţări pe domeniile cele mai importante într-o ţară. Deci nu credem că e bine să se creeze acest precedent, pentru că până acum acest precedent nu a existat. Dacă s-ar crea acest precedent, în mod evident şi alţii peste un an, doi, cinci, zece vor veni şi vor spune că acest precedent s-a creat în 2019 şi de ce să nu-l folosim şi noi (...). Trebuie să avem o cultură politică şi un echilibru în ceea ce priveşte procedurile şi măsurile pe care sfera politică le foloseşte. Aici credem că ar fi un derapaj destul de serios de la acest echilibru şi această cultură politică la care tindem, în ceea ce priveşte asumarea răspunderii pe legea bugetului de stat", a precizat Cseke Attila.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne