Liderul deputaţilor PSD: Comunismul e ţinut în viaţă de cei care doresc războaie pentru distrugerea adversarilor

Alfred Simonis
Alfred Simonis (Screenshot)

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a susţinut, luni, în cadrul şedinţei solemne comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrate aniversării a 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989, că, de fapt, comunismul este susţinut în viaţă de cei care nu înţeleg democraţia şi care transformă “orice” într-un motiv pentru distrugerea adversarilor, o posibilă aluzie la nemulţumirile adresate social-democraţilor de adversarii lor politici în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis.

“Jos comunismul! Asta s-a spus acum 30 de ani, asta s-a spus când s-a trimis la coşul de gunoi al istoriei un regim, cel mai crunt regim. După 30 de ani, metehne ale acestui regim au continuat şi continuă sub multe forme în societate. Comunismul continuă să trăiască prin cei care nu înţeleg că democraţia înseamnă mai mult decât o sumă de sloganuri enunţate solemn. Democraţia înseamnă să respecţi regulile, să îţi respecţi adversarii şi să nu faci din orice motiv de război, război al cărui unic scop este distrugerea adversarului”, a afirmat Alfred Simonis.

De asemenea, liderul PSD a atras atenţia că nu trebuie uitat niciodată faptul că libertatea s-a născut din tragedie, sacrificiu şi moarte.

“Acum 30 de ani, la Timişoara sute de persoane şi-au pierdut părinţii, copiii sau prietenii în lupta pentru libertate. Dincolo de curaj, de nevoia schimbării, de revoltă, de forţă, de demnitate, bucuria libertăţii s-a născut din tragedie, din suferinţă, din sacrificiu şi din moarte. Iar acest lucru nu trebuie uitat niciodată. Timişoara a murit pe 16 decembrie 1989 şi a renăscut pe 21 decembrie când, la sfârşitul zilei, a fost declarată oraş liber”, a mai subliniat Simonis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne