Liderul deputaţilor PNL: Tactica PSD e de a pârjoli financiar ţara, dinamitând bugetul făcut praf tot de ei

Florin Roman
Florin Roman (Epoch Times România)

Liderului deputaţilor PNL, Florin Roman, le-a cerut social-democraţilor să aducă la buget "banii furaţi" cât au stat la guvernare, ca să-şi susţină iniţiativele în Parlament.

"Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba! Spune un vechi proverb românesc, care se potriveşte de minune PSD, după ce a trecut în Opoziţie şi după ce a lăsat moştenire un deficit monstruos. Baricadat în Parlament, 'noul' PSD promovează pe bandă rulantă iniţiative legislative, cu impact bugetar, fără să aştepte şi să ţină cont, aşa cum cere Legea de punctul de vedere al noului Guvern. Cât timp a deţinut guvernarea, respectiv atunci când avea capacitatea de a implementa măsurile pe care le clamează astăzi, PSD a fost complet dezinteresat şi arogant în raport cu iniţiativele parlamentare", a precizat Florin Roman.

Liberalul susţine că tactica PSD este de "a pârjoli financiar ţara, dinamitând bugetul făcut praf în timpul guvernării lor şi punând presiune pe bugetul pe anul viitor, fără să ţină cont că aceste acţiuni inconştiente se întorc tocmai împotriva românilor".

"Îi invit pe PSD-işti să aducă bani de acasă, adică banii furaţi de la bugetul de stat în timpul guvernărilor PSD, şi să-i pună pe masă ori de câte ori au iniţiative menite să extragă din buget sume de bani care nu le aparţin. Ar fi cazul ca PSD-iştii să primească, în sfârşit, o lecţie din partea tuturor celorlalţi care înţeleg că bugetul de stat nu este altceva decât suma contribuţiilor celor care plătesc taxe şi impozite. Aceşti bani nu pică din cer, aşa cum mincinos încearcă să acrediteze PSD, ci sunt rodul muncii românilor, şi din acest motiv trebuie gestionaţi cu maximă responsabilitate şi prudenţă", a afirmat Florin Roman.

În final, liderul deputaţilor PNL le-a atras atenţia "noilor" pesedişti că legea e lege pentru toţi, inclusiv pentru ei, iar nerespectarea Legii responsabilităţii fiscal-bugetare (art. 15) atrage riscuri de neconstituţionalitate, "adică dovedeşte minciuna pe care se construieşte întreaga retorică politică a PSD".