Lideri militari consideră că Rusia reprezintă cea mai mare ameninţare pentru SUA


Noile rachete ruseşti Antey-2500.
Noile rachete ruseşti Antey-2500. (Captură Foto)

Generalul de armată Mark Milley împreună cu alţi lideri militari de rang înalt consideră că Rusia este principala ameninţare cu care se confruntă SUA în prezent, conform Washington Times.

“Rusia este singura ţară de pe planetă care dispune de o capabilitate nucleară care ar putea distruge Statele Unite”, a declarat el membrilor Comitetului pentru Servicii Armate din cadrul Senatului SUA în timpul unei audieri în care s-a luat în considerare numirea sa în funcţia de şef al Statului Major.

Armata americană se află in procesul unei restructurări a conducerii sale, în condiţiile în care Comitetul pentru Servicii Armate audiază noi candidaţi la funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte al şefului Statului Major, precum şi la funcţiile de şefi ai Marinei şi ai United States Marine Corps .

“În prezent, consider că Rusia reprezintă cea mai mare ameninţare pentru securitatea noastră naţională”, a declarat generalul Joseph Dunford din United States Marine Corps în cadrul unei audieri care a avut loc la începutul acestei luni. “Dacă va uitaţi la comportamentul lor, este alarmant.”

Generalul Forţelor Aeriene Paul Selva, candidat la funcţia de vicepreşedinte al şefului Statului Major, a declarat, la rândul său, că Rusia se află pe primul loc pe lista ameninţărilor la adresa SUA. De asemenea, el a plasat Statul Islamic şi grupurile inspirate de Al-Qaeda în partea de jos a listei.

“În momentul de faţă, [Statul Islamic] nu reprezintă o ameninţare clară şi prezentă pentru naţiunea noastră”, a declarat acesta în cadrul audierii de confirmare. “Este o ameninţare pe care trebuie să o rezolvăm ... dar nu ne ameninţă casa.”

Generalul Milley a numit alte trei ameninţări importante – China, Coreea de Nord şi Iranul – dar nu le-a plasat într-o ordine specifică.

Generalul Robert Neller va trebui probabil să răspundă la aceeaşi întrebare atunci când va apărea joi în faţa Comitetului, iar senatorii vor analiza dacă iau în considerare candidatura sa pentru funcţia de viitor comandant al Marine Corps, adaugă Washington Times.

Întrebat despre abilitatea armatei de a opera în Europa în contextul ameninţării tot mai mari pe care o reprezintă Rusia, generalul Milley a declarat că armata americană ar trebui să mărească numărul de forţe terestre, într-un format de rotaţie, pentru a descuraja şi mai mult Rusia.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe