Lider USR: Gîrbovan a acceptat nominalizarea din partea unui partid odios plin de infractori, condus în folosul infractorilor

Dana Gîrbovan, şefa Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România.
Dana Gîrbovan, şefa Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deputatul USR Stelian Ion, membru în Comisia Juridică, a criticat dur decizia Comitetului Executiv al PSD de a o promova pe judecătoarea Dana Gîrbovan la şefia Ministerului Justiţiei.

"Cortina a căzut, comedia s-a sfârşit! Judecătoarea Dana Gîrbovan a fost propusă de Eminenţa Sa Viorica Vasilica Dăncilă pentru funcţia de ministru al Justiţiei. În felul acesta, acceptând să intre în jocul politic, în subordinea doamnei Dăncilă, doamna judecător îşi dă arama pe faţă. La fel cum au făcut şi Gheorghe Stan şi Cristian Deliorga - care au acceptat numirile la Curtea Constituţională din partea PSD. Un partid odios, un partid plin de infractori, condus de infractori în folosul infractorilor. Nu poţi accepta o nominalizare din partea unui partid dacă nu rezonezi un pic cu ideologia sa şi cu echipa guvernamentală. Iar când vorbim despre Dăncilă şi echipa sa, vorbim despre cel mai prost guvern din epoca modernă a României", a declarat Stelian Ion.

Liderul USR susţine că "a intuit" de multă vreme că în spatele luărilor de poziţie ale judecătoarei se ascundea de fapt interesul de a fi numită politic de PSD, ca "tehnocrat", într-o funcţie importantă.

"Să recapitulăm un pic: pe cine s-a sprijinit Florin Iordache de la Caracal, în odioasa lui Comisie, pentru a măcelări legile justiţiei, Codul penal şi Codul de procedură penală? De foarte multe ori, pe poziţiile UNJR - exprimate de doamna judecător Gârbovan. Doamna Dana Gârbovan a făcut 'praf' rapoartele GRECO (o instituţie 'compromisă', în opinia domniei sale), a ridicat în slăvi Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (creată în creuzetele infractorului Liviu pentru a avea control asupra magistraţilor), a lăudat deciziile CCR referitoare la autoritatea ministrului justiţiei asupra procurorilor, a atacat deseori DNA, a desconsiderat rezoluţia Parlamentului European referitoare la situaţia justiţiei din România, a criticat rapoartele MCV ale Comisiei Europene şi rapoartele Comisiei de la Veneţia, a criticat în termeni duri opiniile Forumului Judecătorilor (asociaţie reprezentativă a magistraţilor, cu un rol activ şi benefic în lupta pentru apărarea statului de drept)", a precizat Stelian Ion.

Potrivit deputatului, PSD-ul lui Dăncilă e la fel de mizerabil şi de periculos precum cel al lui Dragnea.

"E acelaşi partid, dar e spoit cu un strat mai gros de fard. Păcat că încă se mai găsesc magistraţi care îi cântă în strună acestei grupări şi care acceptă să fie folosiţi drept instrumente de distrugere a justiţiei!", a conchis Stelian Ion.