Liberalii visează la anticipate. Petrache: E greu să mai faci astăzi o majoritate parlamentară

Secretarul general al PNL, Marian Petrache
Secretarul general al PNL, Marian Petrache (facebook.com)

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, admite că "va fi din ce în ce mai greu" ca formaţiunea pe care o reprezintă să preia guvernarea prin schimbarea majorităţii parlamentare. În schimb, liberalul dezvăluie, în cadrul unui interviu acordat Digi24, că în interiorul partidului se întăreşte un curent al alegerilor anticipate.

Marian Petrache a explicat că în politica românească se pot remarca două poziţionări total opuse în ceea ce priveşte cererile justiţiei făcute în Parlament , motiv pentru care liberalii sunt reticenţi în formarea unei majorităţi parlamentare cu alte partide sau cu alţi parlamentari.

"Motiv pentru care e greu să mai faci astăzi o majoritate parlamentară, în aceste condiţii. De fapt, în PNL au fost două curente, după alegerile prezidenţiale. Un curent care acum a început să se întărească, acela care cerea alegeri anticipate pentru că era firesc să se întâmple aşa. În toată lumea civilizată, după un eşec aveau loc şi alegeri parlamentare. Şi al doilea curent, acesta de a prelua guvernarea foarte rapid, printr-o schimbare a majorităţii parlamentare. Cred că va fi din ce în ce mai greu să facem această majoritate parlamentară", a declarat Marian Petrache.

Întrebat ce ar câştiga PNL pe termen mediu şi lung dintr-o alianţă cu gruparea Mircea Geoană-Marian Vanghelie, secretarul general al PNL a replicat: "Preşedintele a câştigat alegerile cu un program. Îi va fi foarte greu, dacă nu imposibil, să-şi pună în aplicare programul cu un alt partid aflat la guvernare în afara PNL-ului".

Referitor la o alianţă PNL-UNPR, Marian Petrache a precizat că "orice partid îşi doreşte să ajungă la guvernare, de data aceasta – pe lângă programul nostru – este şi ceea ce a promis preşedintele României în campania electorală".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne