Liberalii anunţă schimbări la Statutul Poliţistului, după moartea subinspectorului Gheorghe Ionescu

Poliţişti în exerciţiul funcţiunii
Poliţişti în exerciţiul funcţiunii (Epoch Times România)

Moartea poliţistului Gheorghe Ionescu, decedat după ce a fost rănit în misiune, ar putea genera schimbări fundamentale în sistem, relatează stiripesurse.ro.

Potrivit sursei citate, PNL are în vedere modificarea şi completarea Statutului poliţistului, în sensul asigurării unei protecţii depline a oamenilor legii aflaţi în acţiune, astfel încât tragedii de acest gen să nu se mai repete.

"Acestea sunt momentele în care, ca societate, e necesar să reflectăm cu atenţie asupra Statutului poliţistului, care cuprinde normele ce reglementează activitatea acestei categorii profesionale. Din aceste considerente, Partidul Naţional Liberal îşi propune ca modificarea şi completarea Legii privind Statutul poliţistului să constituie prioritate legislativă", susţine vicepreşedintele Victor Paul Dobre, care a afirmat că tragedia poliţistului Gheorghe Ionescu nu trebuie în niciun caz uitată.

Conform deputatului liberal, PNL propune ca "modificările şi completările Statutului poliţistului să urmărească o mai mare stabilitate, pregătire şi dotare la standarde europene a poliţistului, precum şi stabilirea şi definirea clară a principiilor care vor sta la baza ghidului de acţiune al poliţistului în diferite situaţii" şi, totodată, să asigure deplină protecţie oamenilor legii aflaţi în acţiune.

De asemenea, liberalii mai opinează că se impune definirea principiilor care vor sta la baza elaborării ghidului carierei poliţistului, precum şi o mai bună remunerare a poliţistului în funcţie de acţiunile pe care acesta le desfăşoară (acţiuni cu grad ridicat de risc/ore suplimentare/detaşări/misiuni în teritoriu naţional/misiuni externe.

Liberalii omit însă să precizeze un orizont de timp pentru formularea unui proiect legislativ concret, care să cuprindă principiile enumerate, arată stiripesurse.ro.

Reamintim că poliţistul Gheorghe Ionescu a fost transportat, în data de 2 august, în comă, la spitalul Floreasca, după ce a fost literalmente luat pe capota unei maşini de un şofer care a refuzat să oprească pentru un control în trafic. După trei săptămâni de suferinţă, poliţistul a decedat, la vârsta de doar 44 de ani.

Nu mai demult de ieri, când corpul neînsufleţit al poliţistului era transportat la capela cimitirului, un alt poliţist a fost lovit cu maşina de un şofer pe plajă la Mamaia, omul legii scăpând ca prin minune, cu răni doar la o mână şi la şold.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.