Lecţie pentru ministrul Muncii. Un primar renunţă la pensia specială: "Pensiile speciale înseamnă neruşinare, abuz"

Marius Constantin Budăi
Marius Constantin Budăi (Epoch Times România)

Un primar de oraş i-a dat o lecţia acidă ministrului Muncii care, precum alţi colegi de-ai săi din PSD, susţine că e perfect normal ca primarii din România să încaseze pensii speciale şi că este firesc ca aceste indemnizaţii să fie plătite din bugetele locale. Nefiind de acord cu afirmaţiile lui Marius Budăi, primarul oraşului Ulmeni Lucian Morar a mers la notar şi a dat o declaraţie pe proprie răspundere, prin care renunţă la pensia specială pe care ar fi urmat să o încaseze.

De ce? Ei bine, potrivit lui Morar „pensiile speciale pentru aleşii locali înseamnă o sfidare, o neruşinare, un abuz”, relatează Digi24.ro

Reamintim că potrivit ministrului Muncii, pentru ca românii să aibă demnitari dedicaţi, aceştia trebuie motivaţi pe măsură.

„Eu am mai fost şi puteţi să spuneţi că Budăi e apărătorul pensiilor speciale. Astea nu sunt pensii. Dacă vrem să avem un demnitar în România să fie corect, dedicat sau poate să facă voluntariat, şi după 4, 5, 6 ani de mandat iese la pensie cu 1200 - 1400 maxim, e în regulă şi mergem aşa pe linia asta. Noi am considerat şi ne-am asumat că nu”, a declarat ministrul.

„Aşa cum indemnizaţiile parlamentarilor se suportă din bugetul Camerei Deputaţilor, aşa şi aceste indemnizaţii trebuie să fie suportate de bugetul local că, până la urmă, câţi poate să aibă, unul, doi maxim”, a mai afirmat Budăi.

Revenind la primarul care a renunţat la pensia specială, reamintim că Lucian Morar a făcut în luna aprilie a acestui an greva foamei în faţa Ministerului Sănătăţii, pentru a obţine deschiderea unei staţii de ambulanţă în oraşul său.