Leancă: Guvernul şi Sindicatele au un singur scop - asigurarea bunăstării oamenilor

Iurie Leancă, Prim-ministrul Republicii Moldova
Iurie Leancă, Prim-ministrul Republicii Moldova (Justin Lane-Pool / Getty Images)
Ana Chitoroagă
06.06.2014

Prim-ministrul Iurie Leancă a participat astăzi la reuniunea reprezentanţilor sindicatelor, organizată cu prilejul Zilei Sindicalistului. Discuţiile au vizat problemele cu care se confrunta societatea, dar şi posibilele soluţii ce ar îmbunătăţi viaţa oamenilor, informează Moldpres cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.

Şeful Executivului a menţionat că promovarea cu succes a principiilor modelului social european, a dialogului social şi a drepturilor salariaţilor poate fi realizată doar dacă se va ţine cont de faptul că atât Guvernul, cit şi Sindicatele au un singur scop - asigurarea bunăstării oamenilor. În acest context, Iurie Leancă a declarat că mizează mult pe sprijinul şi înţelegerea sindicatelor, pe capacitatea de a oferi suport în lupta cu corupţia, cu sărăcia şi cu relele practici în sfera administrativă.

„Astfel, a fost confirmat unul dintre principiile-cheie în relaţia Guvern - Sindicate: dialogul direct, deschis şi orientat spre rezultat. Suntem parteneri care au formulat obiective identice şi aceste obiective se rezumă la modernizarea societăţii, a instituţiilor publice, dar şi a mentalităţilor. Ne propunem cu toţii să venim cu standarde la nivel de salarii, dar şi la nivel de responsabilităţi”, a spus Iurie Leancă, precizând că pe parcursul unui an de la învestirea sa în funcţie, comunicarea cu sindicatele a fost una permanentă.

De asemenea, Iurie Leancă a amintit că la 27 iunie se va semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. „Vă invit să vă angajaţi plenar în realizarea prevederilor Acordului de Asociere şi mizez pe expertiza pe care o puteţi oferi în acest proces. Capitolul 4 al Acordului de Asociere spune cum trebuie să cooperăm în domeniul ocupării forţei de muncă, politicii sociale şi asigurării şanselor egale”, a spus în concluzie Premierul. După care, al a răspuns la întrebările sindicaliştilor.

În Republica Moldova, Ziua Sindicalistului a fost instituită în 2007. CNSM reuneşte 27 de centre sindicale de ramură, care au aproape 500 de mii de membri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor