Lăzăroiu: Pe Ghiţă îl recunoşteai din spate, în întuneric, într-o mulţime de suporteri ieşind gălăgioşi de la meci

Vestea că fugarul Sebastian Ghiţă a fost prins de poliţia din Serbia a făcut ocolul României. Modul în care fostul deputat a înţeles să se ascundă de autorităţi nu a fost însă prea inteligent, a atras atenţia analistul politic Sebastian Lăzăroiu.
Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)
Ana Ion
15.04.2017

Când vrei să dispari, pentru că te simţi prigonit sau doar pentru că ştii că te-aşteaptă ani grei de bulău şi nu vrei să-i execuţi, trebuie să faci nişte sacrificii, a remarcat, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru şi consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, în contextul prinderii fostului deputat fugar Sebastian Ghiţă.

"Acum, nu vreau să se creadă că-i învăţ pe fugari cum să-şi piardă urma, dar uite cum stau lucrurile. Vorbind cu cineva despre Ghiţă în lunile astea, cât nu mai ştia nimeni de el, îi ziceam aşa: la banii lui se duce într-o ţară departe, departe (Cuba n-ar fi o opţiune rea), îşi face operaţii estetice serioase, îşi schimbă dantura, amprentele digitale şi, evident, actele cu o naţionalitate care să dea cât mai puţin de bănuit şi să se potrivească fizionomiei. Vreo zece ani nu mai dă pe aici, nu mai ia legătura cu nimeni, pe urmă se insinuează sub noua identitate şi, dacă îi e dor de cei foarte, foarte apropiaţi, poate relua contactul cu ei", a explicat Lăzăroiu.

Ce-a făcut Ghiţă?

"A plecat la o aruncătură de băţ, la vecini (am fugit şi eu de-acasă când eram mic şi m-am ascuns în fundul curţii bunicilor, ştiu cum e când vrei să fii găsit înainte de căderea nopţii), cu care avem şi acord de extrădare. Marile intervenţii asupra epidermei (nu mai vorbim de dantură) sunt atât de ridicole şi superficiale că pe Ghiţă îl recunoşteai din spate, în întuneric, într-o mulţime de suporteri ieşind gălăgioşi de la meci", a comentat Lăzăroiu.

Sebastian Ghita (IGPR)
Sebastian Ghita (IGPR)

"Bănuiesc că l-a apucat dorul de casă foarte repede, de vreme ce s-a lăsat vizitat de frate în repetate rânduri. Iar identitatea? Slovenă? Păi, tu ai acte de sloven şi stai în Serbia, unde se presupune că un sloven se descurcă cu limba decent (dar bănuiesc că Ghiţă nu ştie mai mult decât Bože moj)? Deci devii suspect la prima scanare pentru c-ai traversat pe roşu, de exemplu", a mai precizat Lăzăroiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor