Lăzăroiu: Învăţături după revoluţia penalilor din Parlament. Instaurarea statului mafiot

Sebastian Lazaroiu (poza de arhivă)
Sebastian Lazaroiu (poza de arhivă) (www.gov.ro)

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu şi-a exprimat miercuri, pe contul său de Facebook, concluziile pe care le-a tras după scandalul de ieri referitor la modificările aduse Codului Penal şi care au stârnit reacţii extrem de dure în cursul zilei de marţi. Opoziţia susţine că USL şi-a construit superimunitatea şi a dat o lovitură de stat justiţiei şi anticorupţiei.

Camera Deputaţilor a adoptat o serie de modificări aduse Codului Penal care îi scot, practic, din categoria funcţionarilor publici pe preşedintele ţării, pe parlamentari şi pe cei din profesiile liberale. Potrivit acestor prevederi, parlamentarii nu vor mai putea fi cercetaţi de DNA sau Parchet pentru fapte de corupţie care se aplică funcţionarilor publici, cum ar fi abuzul în serviciu, sau conflictul de interese.

Raportul privind modificările ce urmează a fi aduse Codului Penal, a fost adoptat luni seară, fără a fi dezbătut în plen, fiind supus direct votului final.

Sebastian Lăzăroiu a tras mai multe concluzii cu privire la noua „lovitură de stat”, cum o numea Traian Băsescu şi Monica Macovei:

„Învăţături după revoluţia penalilor din Parlament. Instaurarea statului mafiot:

1. Adevăratele mizerii vor fi întotdeauna transferate către Parlament – un organism colectiv de decizie, unde responsabilitatea este diluată. Ponta a fost plecat şi nu ştia, Antonescu a făcut balet pe culoarele Casei Poporului. Cu doar o zi înainte, Ponta şi Antonescu s-au întâlnit la Parlament şi, pentru prima oară, niciunul nu a dat vreo declaraţie. Despre ce credeţi că au discutat?

2. Dacă nu există un Preşedinte puternic, cu atribuţii neciuntite de o nouă Constituţie, care să cenzureze legile cu dedicaţie sau legile menite să demoleze statul de drept şi democraţia în România, se poate instala cu uşurinţă şi fără prea multe convulsii un stat mafiot. Corolar: USL nu va susţine decât acel candidat pentru funcţia de Preşedinte care va garanta penalilor linişte deplină la furat şi care va ”repara abuzurile” comise de justiţia independentă.

3. USL nu are decât un singur liant: frica de închisoare. Nu are ideologie, nu are apetenţă pentru reformarea statului, nu are niciun program de creştere economică. Nu se iubesc, nu se înţeleg, în fapt, sunt chiar prea mulţi pentru o plăcintă atât de mică, dar frica de puşcărie îi ţine uniţi până la moarte.

4. Ponta şi Antonescu sunt două marionete plimbate în maşini cu girofar sau transportate în excursii cu avionul pe diferite continente pentru a zâmbi frumos în faţa liderilor străini, în vreme ce în ţară grupul infracţional organizat se ocupă de stoarcerea de bani prin taxe şi impozite nejustificate şi albirea infractorilor. Ei nu comandă partidelor lor ce trebuie să facă, ei sunt comandaţi de baroni, evazionişti şi puşcăriabili pentru a le îndeplini agenda. Ei sunt telecomandaţi să dea interviuri la Euronews, în care să vorbească de independenţa justiţiei şi statul de drept, în vreme ce în ţară păpuşarii îşi fac jocurile de încălecare a justiţiei şi statului de drept.

5. În ciuda faptului că toţi liderii USL erau conştienţi de consecinţele şi ecourile internaţionale ale matrapazlâcurilor puse la cale în Parlament, asta nu i-a împiedicat să îşi ducă o parte din planuri până la capăt. Iar când rapoartele C.E. vor consemna nemerniciile comise, propaganda USL, desfăşurată în principal prin Antena 3 şi RTV, va arunca vina pe Traian Băsescu şi Monica Macovei, care ne pârăsc la „Bruxelles”.

6. Tentativa de lovitură de stat din vara lui 2012, neabil totuşi orchestrată, nu a fost împotriva lui Traian Băsescu, ci pentru acapararea pârghiilor justiţiei şi serviciilor secrete. Este un proces în desfăşurare, chiar dacă uneori intră în adormire pe perioade scurte, cât se urzesc planurile. Controlul/anihilarea justiţiei are două obiective: ştergerea cazierului politicienilor şi clientelei politice care deja au călcat pe bec şi garantarea imunităţii celor care urmează să calce pe bec.

7. Opoziţia parlamentară este slabă din punct de vedere numeric, de multe ori complice cu puterea pentru crearea de noi privilegii şi imunităţi, incapabilă să reacţioneze ferm şi credibil la abuzurile supermajorităţii. Aşadar, marele şi arogantul PDL, care nu ”se coboară” să dialogheze cu nimeni, este neputincios, atunci când nu este complice, dacă vine vorba de apărarea statului de drept. Singurul dialog pe care l-a avut până acum PDL a fost, la vedere sau în subteran, cu Puterea.

8. În cea mai mare parte, media sunt controlate de majoritatea USL, fie direct prin patronii de trusturi, fie prin realizatori de emisiuni. Extinderea controlului este în plină desfăşurare. Ieri, informaţia despre mizeriile din Parlament a circulat în cea mai mare parte în mediul online (care la rândul lui este slab şi neputincios în afara reţelelor de socializare), pe B1 şi Realitatea TV. La Antena 3, ieri, principala ştire era despre un grup de oameni izolat în zăpadă, pe RTV obişnuitele non-ştiri de factură otevistă, iar pe TVR era despre Pufulica”, au fost concluziile trase de Sebastian Lăzăroiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne