Lăzăroiu, după remanierea anunţată de Dăncilă: Omul ruşilor e vicepremier şi sclava PSD, Gîrbovan, la justiţie

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a reacţionat dur, vineri, pe pagina sa de Facebook, după remanierea guvernamentală anunţată de premierul Viorica Dăncilă după Comitetul Executiv al PSD.

"Povestea cu Gîrbovan e aşa. Birchall abia fusese numită ministră la Justiţie de vreo două sau trei luni. Spre surprinderea multora, a înfruntat-o pe Dăncilă, dar şi nucleul penal din PSD. Nu ştiu cât de departe ar fi mers, dar părea dispusă să ţină cont de rapoartele GRECO, MCV, al Comisiei de la Veniţia, până la urmă o poziţie de bun simţ, sigur, incongruentă cu politica nesimţită a PSD în domeniul justiţiei. Gîrbovan, chipurile, magistrat independent, dar la vedere în oastea pesedistă, a acceptat să ducă mai departe steagul politizării instanţelor (devenise un steag prea greu pentru Savonea), altfel ar fi respins propunerea", a declarat Lăzăroiu.

Analistul politic şi-a exprimat speranţa că preşedintele Klaus Iohannis o să o "taie de pe listă" pe Dana Gîrbovan.

"Asta ar fi cea mai bună mişcare, pentru că, nu-i aşa, după ce o va respinge, toată lumea va şti ce e cu 'judecătoarea' Gîrbovan şi care e apartenenţa ei politică. Domnu' Tăriceanu, uite, ai un bun motiv să pleci de la guvernare. Omul ruşilor e vicepremier şi sclava PSD, Gîrbovan, la justiţie. Da' cum să pleci de la măcelărie şi, mai ales, unde...", a precizat Lăzăroiu.

Reamintim că premierul Viorica Dăncilă a anunţat schimbările din Guvern decise în CEX-ul PSD: Mai exact, Şerban Valeca va merge la Ministerul Educaţiei, Mihai Fifor obţine un mandat plin la Interne, Dana Gârbovan vine la Justiţie în locul Anei Birchall, care merge înapoi la Parteneriate Strategice, iar Iulian Iancu a fost propus vicepremier pe probleme economice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne