Lazăr, despre evaluarea lui Tudorel Toader: N-am nicio emoţie. Eu de 36 de ani am fost evaluat foarte bine

Procurorul general Augustin Lazăr a transmis că nu se teme de o eventuală revocare a sa din funcţie, în urma evaluării ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, cu care se află în conflict deschis în ultima vreme.
Augustin Lazar (Procurorul General al Romaniei),
Augustin Lazar (Procurorul General al Romaniei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Procurorul general Augustin Lazăr a afirmat miercuri, la ieşirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii, că nu are emoţii privind evaluarea demarată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

"Eu de 36 de ani am fost evaluat foarte bine. Nu am nicio emoţie, eu mă cunosc pe mine", a declarat Augustin Lazăr, citat de Agerpres.

Şeful Parchetului General a subliniat că nu îi este teamă de o eventuală revocare a sa din funcţie.

Reamintim că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat pe 25 august, printr-o postare pe Facebook, că declanşează procedura pentru evaluarea activităţii manageriale desfăşurate de Augustin Lazăr. Anunţul a venit la scurt timp după ce Darius Vâlcov, consilierul condamnat la închisoare al Vioricăi Dăncilă, a publicat, pe contul său de Facebook, un protocol încheiat în 2016 între Parchetul General şi SRI.

Chipurile, indignat de "ascunderea" acestui protocol, Tudorel Toader a anunţat deci evaluare. Acuzaţiile au fost însă spulberate de Augustin Lazăr care, ieşit în conferinţă de presă, a prezentat corespondenţa din care reieşea că ministrul Justiţiei a fost informat de existenţa protocolului, de altfel abrogat la o lună după semnarea lui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne