Lanţul hotelier Marriott, ţinta hackerilor. 500 milioane de clienţi afectaţi

(Getty Images)

Lanţul hotelier Marriott a anunţat o breşă masivă în datele a aproximativ 500 milioane de invitaţi care au locuit în hoteluri precum W, Sheraton şi Westin, potrivit Business Insider.

Marriott a declarat vineri că “a luat măsuri pentru a investiga şi aborda un incident privind securitatea datelor” care a vizat baza de date Starwood a companiei.

Compania consideră că au fost accesate informaţii de la aproximativ 500 milioane de persoane, iar unui număr nespecificat de persoane li s-au accesat detalii ale cărţilor de credit. Atacul cibernetic afectează clienţi care şi-au făcut rezervări în sau înainte de 10 septembrie 2018.

Marriott a precizat că informaţiile privind cărţile de credit au fost criptate, dar că este posibil ca hackerii să fi colectat informaţii necesare pentru a le decripta.

Pentru aproximativ 367 milioane dintre clienţii afectaţi, a susţinut Marriott, informaţiile compromise ar putea include unele combinaţii alcătuite din nume, adrese de e-mail, numere de telefon, seria paşaportului, data naşterii, sexul şi alte informaţii incluse în contul lor Starwood.

Lanţul hotelier a constatat în 19 noiembrie că a avut loc un acces neautorizat la baza de date, care conţinea informaţii de la invitaţi ce locuiseră în proprietăţile Starwood în sau înainte de 10 septembrie 2018.

“Marriott a raportat acest incident autorităţilor de aplicare a legii şi susţine investigaţia acestora. Compania a început deja să anunţe autorităţile de reglementare”, a precizat compania.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință