Lanţul hotelier Marriott, ţinta hackerilor. 500 milioane de clienţi afectaţi

(Getty Images)

Lanţul hotelier Marriott a anunţat o breşă masivă în datele a aproximativ 500 milioane de invitaţi care au locuit în hoteluri precum W, Sheraton şi Westin, potrivit Business Insider.

Marriott a declarat vineri că “a luat măsuri pentru a investiga şi aborda un incident privind securitatea datelor” care a vizat baza de date Starwood a companiei.

Compania consideră că au fost accesate informaţii de la aproximativ 500 milioane de persoane, iar unui număr nespecificat de persoane li s-au accesat detalii ale cărţilor de credit. Atacul cibernetic afectează clienţi care şi-au făcut rezervări în sau înainte de 10 septembrie 2018.

Marriott a precizat că informaţiile privind cărţile de credit au fost criptate, dar că este posibil ca hackerii să fi colectat informaţii necesare pentru a le decripta.

Pentru aproximativ 367 milioane dintre clienţii afectaţi, a susţinut Marriott, informaţiile compromise ar putea include unele combinaţii alcătuite din nume, adrese de e-mail, numere de telefon, seria paşaportului, data naşterii, sexul şi alte informaţii incluse în contul lor Starwood.

Lanţul hotelier a constatat în 19 noiembrie că a avut loc un acces neautorizat la baza de date, care conţinea informaţii de la invitaţi ce locuiseră în proprietăţile Starwood în sau înainte de 10 septembrie 2018.

“Marriott a raportat acest incident autorităţilor de aplicare a legii şi susţine investigaţia acestora. Compania a început deja să anunţe autorităţile de reglementare”, a precizat compania.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură