Atac cibernetic masiv vizează conturi de e-mail italiene

(Getty Images)

Hackeri necunoscuţi au obţinut accesul la mii de conturi de e-mail italiene cu confirmare de primire, inclusiv conturi ale unor magistraţi şi oficiali din sectorul securităţii, printr-un atac cibernetic major desfăşurat la începutul acestei luni, a declarat luni un înalt oficial italian, potrivit Reuters.

E-mailurile cu confirmare de primire garantează validitatea identităţii expeditorului, precum şi data trimiterii şi primirii e-mailului, oferindu-le un statut juridic clar.

Atacul respectiv a fost lansat în 12 noiembrie şi a vizat un server situat în apropierea Romei, ce se ocupă cu gestionarea conturilor de e-mail cu confirmare pentru administraţia publică.

Este posibil ca hackerii să fi accesat date din aproximativ 500.000 de conturi, inclusiv conturi ale unui număr de aproximativ 9.000 de magistraţi şi membri ai unei importante agenţii de securitate interguvernamentală.

Nu se ştie exact dacă hackerii au accesat conturi de e-mail ale unor miniştri, şefi din comunitatea de informaţii sau unor membri de rang înalt din cadrul armatei.

Ca urmare a acestui atac cibernetic, sistemul IT folosit de curţile de apel din Italia a fost suspendat şi Roberto Baldoni, care răspunde de securitatea cibernetică de stat, a cerut italienilor care deţin conturi de e-mail cu confirmare de primire să îşi schimbe imediat parolele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe