„La Antipa, în spatele uşilor închise”: Conferinţe pentru pasionaţii de lumea necuvântătoarelor

Muzeul Antipa
Muzeul Antipa (Epoch Times România)

Bucureştenii pasionaţi de lumea animalelor şi care doresc să afle cât mai multe despre acestea pot participa la mai multe conferinţe, care vor avea loc sub denumirea „La Antipa, în spatele uşilor închise”.

Prima dintre acestea se va desfăşura sâmbătă, 2 februarie, de la ora 11, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, unde specialiştii instituţiei se vor întâlni cu publicul larg care va avea ocazia să afle lucruri interesante, mai puţin cunoscute şi accesibile despre animale.

“Conferinţa durează 45 de minute, timp în care se desfăşoară prezentarea temei abordate şi se răspunde la întrebările publicului. Am început de un an acest tip de conferinţe şi pot spune că ne-am bucurat de succes la toate pentru că se adresează publicului larg. La ultima conferinţă, despre fauna din Delta Dunării, capacitatea sălii a fost depăşită – am avut 125 de persoane la o capacitate de 100 de locuri”, a declarat, pentru Epoch Times, Aurora Stănescu, şefa Secţiei de marketing de la muzeu.

Dr. Dumitru Murariu, directorul general al Muzeului „Antipa” îi invită sâmbătă pe cei interesaţi în laboratorul său, unde va propune publicului abordarea lumii vii prin descoperirea celor mai ciudate specii terestre şi acvatice, nevertebrate şi vertebrate, remarcabile prin ingeniozitatea adaptărilor lor la mediile în care trăiesc.

Participanţii la conferinţă vor afla, cu ajutorul unor prezentări bogat ilustrate, care sunt adaptările diferitelor specii de nevertebrate precum ”scânteile mării” – Noctiluca; ”lanterna lui Aristotel” – aparatul masticator al aricilor de mare, moluşte marine, păianjeni şi insecte, care au tot felul de ciudăţenii în comportamentul lor sau în aspect.

Vor fi prezentate speciile de peştii cu înotătoare spectaculoase şi neobişnuite pentru acest grup - axolotlul, salamandra mexicană ai cărei adulţi îşi păstrează branhiile etc.

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a muzeului care costă 5 lei pentru elevi şi studenţi, 10 lei pentru pensionari şi 20 de lei pentru adulţi, după ce anterior s-au înregistrat prin telefon sau e-mail.

“În afară de conferinţele „La Antipa, în spatele uşilor închise”, care sunt dedicate tinerilor şi adulţilor şi la care fiecare cercetător de la muzeu prezintă o activitate la care lucrează în fiecare zi de sâmbătă, mai avem un ciclu. Acesta se numeşte “Întâlnirea de duminică”, are loc în ultima duminică a fiecărei luni, încă din 2004, şi se adresează copiilor, cadrelor didactice şi părinţilor. Acestea din urmă abordează o tematică diversă din lumea animalelor care are ca scop promovarea lumii vii şi sensibilizarea publicului faţă de aceasta”, a precizat Aurora Stănescu.

Cele două tipuri de conferinţe se desfăşoară pe tot parcursul anului, cu excepţia verii, din iunie până în septembrie, atunci când majoritatea vizitatorilor muzeului pleacă în concedii.

Premii pentru câştigătorii unui concurs

La sfârşitul ciclului de conferinţe din acest an, Muzeul „Antipa” va acorda premii pentru cei mai isteţi şi cei mai fideli participanţi care vor primi telescoape, dacă vor răspunde corect la toate întrebările concursului ce se va desfăşura în ianuarie 2014.

“Participanţii la concurs vor avea de răspuns la întrebări de la toate conferinţele pe care le organizăm în 2013. Întrebările au grad de dificultate mare pentru că şi premiile sunt preţioase ca valoare”, a menţionat Aurora Stănescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură