La 80 de ani, Sergiu Nicolaescu reuşeşte să facă din cea mai recentă producţie a sa, filmul anului

(wikipedia.org)
Epoch Times România
13.04.2010

Comedia "Poker", cel mai recent film realizat de Sergiu Nicolaescu, unul dintre cei mai prolifici regizori, care împlineşte, marţi, 80 de ani, este cel mai vizionat film românesc al anului, informează producătorul peliculei, MediaPro Pictures.

Sergiu Nicolaescu a reuşit să aducă în sălile de cinema un număr impresionant de spectatori, în week-end-ul de lansare (9 - 11 aprilie) "Poker" fiind vizionat de 7.182 de spectatori, generând încasări de aproximativ 130.000 de lei. Potrivit casei de producţie, filmul a fost distribuit în 8 copii şi a surclasat celelalte premiere româneşti ale anului, respectiv filmele: "Eu când vreau să fluier, fluier", care a fost distribuit în 10 copii, vizionat de 7.103 spectatori în primul week-end, şi "Casanova, identitate feminină", distribuit în 3 copii şi vizionat de 371 de români în 3 zile.

"Poker" a fost filmat în 26 de zile şi este o adaptare a piesei de teatru cu acelaşi nume a scenaristului Adrian Lustig, piesă care se joacă cu succes la Teatrul de Comedie de mai bine de 5 ani.

Horaţiu Mălăele, Vladimir Găitan, Valentin Teodosiu, Jean Constantin, Mircea Diaconu, Cătălina Grama (Jojo), Cristi Iacob, Mihai Bendeac sau Lucian Viziru sunt actorii pe care Nicolaescu i-a ales pentru distribuţia celei de a doua comedii din cariera sa regizorală, după celebrul film "Nea Mărin Miliardar" (1979).

Regizorul a promis că va continua comedia "Poker" cu o nouă serie, la care va lucra după ce va termina alte două proiecte cinematografice - "Candele de zăpadă", după un scenariu de Corneliu Vadim Tudor, şi "Trenul morţii".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor