L. Orban: CE poate decide privind ridicarea întreruperii rambursărilor în POSDRU după auditul din 2-6 aprilie

Ministrul Afacerilor Europene Leonard Orban. (www.gov.ro)
Epoch Times România
16.03.2012

Comisia Europeană ar putea decide în privinţa ridicării întreruperii rambursărilor de fonduri europene din cadrul POSDRU după misiunea de audit a executivului european, care va avea loc în perioada 2-6 aprilie, a declarat, vineri, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

"E foarte posibil să se ia decizia după misiunea de audit pe care o va face Comisia Europeană în perioada 2-6 aprilie, dar deocamdată nu s-a luat o decizie", a declarat, pentru AGERPRES, Leonard Orban.

Ministrul Afacerilor Europene l-a însoţit, joi, pe premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, la Bruxelles, unde a avut loc o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

În luna februarie, Comisia Europeană a decis întreruperea rambursărilor de fonduri europene în Programul Operaţional Regional Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) ca urmare a neregulilor găsite la procedurile de selecţie a proiectelor şi la procedurile de verificare a proiectelor.

"Noi vorbim despre o întrerupere de plăţi, care înseamnă că, până la corectarea problemelor, partea română nu va mai putea să transmită cereri de rambursare către Comisia Europeană. Noi sperăm ca această perioadă să fie cât mai scurtă posibil, sperăm să rezolvăm în cursul lunii martie. În toată această perioadă, beneficiarii nu vor fi afectaţi, se vor face plăţi interne în continuare, numai că cererile de rambursare nu vor fi transmise Comisiei Europene până la rezolvarea problemelor", explica Leonard Orban, pe 17 februarie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor