L-ar graţia sau nu Dăncilă pe fostul său şef Liviu Dragnea dacă ar ajunge preşedintele României?

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Prezidenţiabila PSD Viorica Dăncilă a fost întrebată, marţi seara, în cadrul "dezbaterii paralele", dacă - în cazul în care va ajunge la Cotroceni - l-ar graţia pe fostul său şef de partid Liviu Dragnea, actualmente „cazat” la Penitenciarul Rahova pentru a ispăşi o pedeapsă de 3 ani şi jumătate închisoare primită în dosarul Bombonica.

Dăncilă (a evitat un răspuns direct): Am mai spus acest lucru. Am spus că nu voi acuza pe nimeni care este acuzat de corupţie, de fapte de violenţă, acuzat de trafic de persoane, de viol. Ştiţi foarte bine că eu am venit cu o propunere de înăsprire a pedepselor legate de aceste fapte. Acum de ce vă referiţi la o anumită persoană? Am spus că singura excepţie pe care o voi face ar fi cea legată de o mamă care a făcut un lucru minor dar care este aşteptată de copiii ei acasă. Am văzut o mamă care a furat la un moment dat pâine sau care a furat jucării pentru copiii ei. Acel lucru cred că l-aş face, aş graţia acea mamă, pentru că a făcut-o pentru copiii ei, a greşit, dar nu pentru alte fapte.

Reporter: De ce v-ar crede cei cărora le cereţi votul, având în vedere că îi datoraţi mult lui Liviu Dragnea, având în vedere că în noaptea alegerilor aveaţi alături de dvs membri ai PSD care au iniţiat modificări la legile Justiţiei, Codurile Penale. Vi-l reamintesc pe Cătălin Rădulescu şi pe senatorul Tit Brăiloiu care chiar a înjurat în plenul Senatului o senatoare?

Dăncilă: De ce l-ar vota pe Klaus Iohannis ştiind că este acuzat de fapte de corupţie, ştiind că a încălcat Constituţia României, ştiind că a intervenit pentru o justiţie independentă? Este aceeaşi întrebare. De ce m-ar vota pe mine? Pentru că am preferat de fiecare dată adevărul în locul minciunii. Pentru că am dovedit că sunt premierul tuturor şi am luat decizii pentru toţi românii, nu numai pentru o parte a românilor. Am luat decizii în calitate de premier şi pentru cei care mă iubesc, şi pentru cei care m-au apreciat şi pentru cei care m-au jignit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne