Kremlinul declară că Putin nu va fi prezent la Adunarea Generală a ONU

Moscova a transmis că preşedintele rus Vladimir Putin nu va participa la Adunarea Generală a ONU din această lună.
Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin.
Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin. (Captură Foto)

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului, a fost citat sâmbătă de mass media de stat afirmând că preşedintele Vladimir Putin nu intenţionează să călătorească la New York pentru Adunarea Generală a ONU, care va avea loc la jumătatea acestei luni.

“Nu, acest lucru nu se află în planurile preşedintelui”, a declarat Peskov agenţiei ruse de ştiri de stat TASS.

Dezbaterea generală în cadrul Adunării Generale urmează să înceapă în 19 septembrie, când preşedintele american Donald Trump va susţine primul său discurs în organismul format din 193 de membri.

În acelaşi timp, în 18 septembrie, Trump va găzdui un eveniment la sediul ONU din New York.

La acest eveniment, liderii celorlalte ţări membre vor fi invitaţi să semneze o declaraţie în zece puncte, elaborată de Washington, de susţinere a eforturilor secretarului general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, pentru “a iniţia o reformă eficientă şi substanţială” a organizaţiei pe care o conduce, precizează Agerpres.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, va conduce delegaţia Moscovei la Adunarea Generală, căreia i se va adresa în 21 septembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe