Kovesi, despre Codruţ Marta: Îl căutăm. Nu avem niciun fel de probe clare cu privire la locul în care se află

Laura Codruţa Kovesi la CSM (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
25.08.2012

Procurorul general Codruţa Kovesi a declarat că nu există niciun fel de probe clare cu privire la locul în care se află Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, la ANAF, care este dat în urmărire internaţională de pe 30 mai. Autorităţile române nu pot spune nici dacă acesta mai este în viaţă.

"Îl căutăm. Deocamdată, nu l-am identificat. Nu avem niciun fel de probe clare cu privire la locul în care se află, dar cercetările continuă", a spus Kovesi.

Pe 8 august, un ziar canadian anunţa că Marta ar fi fost arestat în Republica Dominicană, sub acuzaţia de spălare de bani, însă informaţia a fost infirmată de Poliţia Română care a spus că era vorba despre o altă persoană prinsă de oamenii legii.

Codruţ Marta a fost dat în urmărire internaţională pe 30 mai, după ce soţia sa a sesizat poliţia despre dispariţia acestuia. Marta este cercetat, alături de fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, Viorel Comăniţă, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, Dan Secăreanu, şi alte persoane, într-un dosar de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro.

Pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă, fiind acuzat de complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor