Korodi Attila: Până marţi nu luăm nicio decizie legată de Ministerul Mediului

Epoch Times România
06.04.2012

Deputatul UDMR Korodi Attila a refuzat să dezvăluie dacă i s-a propus sau nu postul de ministru al Mediului, precizând că se vor face comentarii despre acest subiect în cursul zilei de marţi, deoarece, până atunci, credincioşii catolici se vor afla în perioada sărbătorilor pascale.

"Vom face comentarii marţi. Până atunci nu luăm nicio decizie, intrăm în sărbătoare şi nu discutăm despre asta", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Korodi Attila.

Deputatul UDMR a precizat că ceea ce i s-a întâmplat ministrului Borbely Laszlo ar trebui să dea de gândit.

"Chiar îmi pare rău de ce s-a întâmplat pentru că sunt prea multe coincidenţe în ultima perioadă şi cu ce va fi în următorele două săptămâni pe agenda politică a Parlamentului. (...) Oricum, ceea ce s-a întâmplat acum ar trebui să ne pună pe gânduri", a spus Korodi.

El a spus că atunci când vorbeşte de coincidenţe se gândeşte la unele deciziile pe care UDMR le-a luat în ultima perioadă şi care au deranjat anumite partide dar şi la faptul că urmează moţiunea de cenzură.

De asemenea, parlamentarul Uniunii a apreciat ca fiind un gest de onoare decizia ministrului Borbely de a-şi da demisia. "Eu, cum îl ştiu pe domnul ministrul Borbely, a făcut un gest de onoare şi foarte corect. Eu ştiu că pentru el contează foare mult ce va fi în perioada următoare din punctul de vedere al UDMR, al Guvernului. A fost un gest de onoare pe care-l apreciez", a spus Korodi.

Despre speculaţiile legate de faptul că premierul ar urma să semneze, pe perioada interimatului, acorduri de mediu pentru investiţii controversate, deputatul UDMR, fost ministru al Mediului, a spus că nu crede că procedurile se pot schimba de o zi la alta, iar "premierul a precizat clar că vrea să scurteze acest interimat".

Korodi Attila a deţinut funcţia de ministru al Mediului în perioada 2007 - 2008.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor