Klaus Iohannis: Urmează negocieri FDGR - USL

Epoch Times România
14.06.2012

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, lider naţional al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că a discutat deja miercuri cu noul preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, copreşedintele USL, deputatul PSD Ioan Cindrea, urmând să se întâlnească pentru negocieri.

"De negocieri, am discutat cu oamenii din politica sibiană, deocamdată, schimbăm politeţuri telefonic. Da, ieri am discutat şi cu preşedintele în funcţie şi cu cel ales al CJ Sibiu. Da, sigur, ne vom întâlni. Nu am stabilit ceva concret încă, lumea e foarte ocupată cu Bucureştiul, grea guvernarea", a spus Iohannis.

Acesta a mai declarat că este deschis dialogului politic cu oricine, însă a lăsat să se înţeleagă că totuşi cu PDL-ul nu se va întâlni.

"Negocierile pe care le port trebuie să fie în aşa fel, încât să fie în interesul sibienilor, pentru că aici faţă de ei mă simt obligat, nu faţă de altceva, în al doilea rând, faţă de interesul Forumului German, interesul pe termen mediu şi lung al Forumului German şi în interesul unei administraţii fluide pentru municipiul Sibiu", a detaliat miercuri liderul FDGR.

Acesta este dispus la negocieri politice cu oricine, însă nu doreşte încheierea vreunui protocol cu niciun partid politic.

"Chiar la începutul carierei mele politice (am avut un protocol cu PSD - n.r.). Nu mă înghesui să repet, sub forma de protocol. Sub formă de colaborare, se poate colabora cu oricine. Sub forma de protocoale, m-aş gândi bine, bine, dar asta este valabil nu doar pentru colaborarea cu PSD, ci cu toată lumea", a spus Iohannis.

Acesta a precizat că deocamdată nu a început negocierile politice, pentru desemnarea viceprimarilor şi a vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, dar că la negocieri "contează totul" şi "orice este posibil".

Învingătorii alegerilor locale din judeţul Sibiu sunt USL şi FDGR. USL a câştigat preşedinţia CJ şi 13 consilieri judeţeni, în timp ce Klaus Iohannis a fost reales primar al municipiului Sibiu, având o majoritate de 55,15% în CL, adică 14 consilieri.

Klaus Iohannis poate conduce în următorii patru ani Primăria Sibiu, cu doi viceprimari FDGR, ţinând cont că USL are şase consilieri, iar PDL, doi consilieri.

La Consiliul Judeţean Sibiu, preşedintele USL, Ioan Cindrea, îşi poate asigura majoritatea prin două variante posibile: fie se aliază cu PP-DD, fie cu FDGR. Cindrea se poate baza acum pe 13 voturi ale consilierilor judeţeni al USL. Pentru a avea o majoritate simplă în CJ Sibiu, de 51%, USL se poate înţelege local, cu cei trei consilieri judeţeni ai PP-DD. Dacă USL se va alia cu cei nouă consilieri judeţeni ai FDGR, atunci este de aşteptat ca unul din vicepreşedinţii CJ Sibiu să fie de la FDGR. O înţelegere USL - FDGR ar însemna o majoritate de de 69,49%, însă pentru aceasta este de aşteptat ca FDGR să pretindă un post de vicepreşedinte al CJ Sibiu, iar USL, la schimb, un post de viceprimar la Primăria Sibiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor