Khabib Nurmagomedov cere desfigurarea lui Macron: "Dumnezeu să desfigureze faţa acestei creaturi"

Khabib Nurmagomedov
Khabib Nurmagomedov (Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images)

Luptătorul rus MMA, Khabib Nurmagomedov, s-a alăturat unei mulţimi tot mai mari de voci ale lumii musulmane care îl critică vehement pe preşedintele francez Emmanuel Macron şi modul în care acesta a apărat valorile seculare, în urma a două atacuri teroriste mortale.

Macron a devenit ţinta unei furii în lumea islamică pentru faptul că a apărat afişarea unor caricaturi ale profetului Mahomed, care a dus la decapitarea unui profesor de către un cecen cu câteva săptămâni în urmă. Într-un incident separat, un tunisian de 21 de ani ajuns în Franţa la începutul lunii octombrie a ucis trei francezi (o femeie, prin decapitare) în interiorul unei biserici din Nisa, joi, autorităţile considerând incidentul un atac terorist.

„Dumnezeu să desfigureze faţa acestei creaturi şi a tuturor adepţilor care jignesc sentimentele a peste 1,5 miliarde de credincioşi musulmani sub sloganul libertăţii de exprimare”, le-a scris Nurmagomedov celor 25 de milioane de adepţi ai săi de pe Instagram.

„Dumnezeu să-i umilească în această viaţă şi în următoarea”, a adăugat Nurmagomedov. Luptătorul, o vedetă în luma MMA, şi-a anunţat retragerea, după ce a reuşit să-şi apere titlul de campion în weekendul trecut.

Postarea lui Nurmagomedov era însoţită de o fotografie a lui Macron cu un imprimeu de talpă pantof pe faţă, o imagine viralizată de protestatarii musulmani pe media socială.

Peste 900.000 de utilizatori au dat Like la postarea lui Nurmagomedov în prima oră.

Nurmagomedov, în vârstă de 32 de ani, este cel puţin al treilea luptător MMA din republicile cu majoritate musulmană din Rusia din Caucazul de Nord, care a transmis comentarii pe social media legate de evenimentele care se petrec în Franţa.

Anterior, doi luptători ceceni l-au lăudat pe refugiatul de 18 ani care l-a decapitat pe profesorul Samuel Paty după ce le-a arătat elevilor săi desene animate cu Profetul Mohammed în timpul unei prelegeri despre libertatea de exprimare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe