Kelemen Hunor: UDMR votează moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Florin Chirilă/Epoch Times)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat miercuri, într-o declaraţie pentru Mediafax, că formaţiunea va susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

"Am văzut textul, mi l-au trimis colegii din PNL, am avut nişte sugestii. Am avut, marţi, o întâlnire cu ei şi dacă lucrurile nu se vor schimba atunci înseamnă că vom avea şi noi o contribuţie la acel text al moţiunii. Dacă rămâne aşa, atunci vom semna şi textul moţiunii şi vom vota moţiunea de cenzură săptămâna viitoare. Decizia formală nu am luat-o, o vom lua prin vot în grupurile parlamentare reunite ale UDMR, înainte de moţiune, dar în principiu asta rămâne recomandarea mea, de a sancţiona, politic, prin vot, Guvernul. Aici a contat ceea ce s-a întâmplat zilele trecute şi, mai ales, joia trecută, când am văzut incapacitatea administrativă şi politică a Guvernului de a opri anumite manifestaţii şi prezenţe în Valea Uzului. Este o sancţiune din partea noastră spre Guvern", a declarat Kelemen Hunor.

Potrivit şefului UDMR, contribuţia partidului său la textul moţiunii de cenzură se referă la situaţia creată în Valea Uzului şi legalitatea intervenţiilor Primăriei Dărmăneşti.

"E o chestiune despre ce s-a întâmplat acolo. Şi a doua intervenţie în text a UDMR este legată de OUG care priveşte alegerea prin vot direct a preşedinţilor de consilii judeţene. Noi spunem că nu prin OUG se reglementează legislaţia electorală, nu este de acceptat să schimbi regulile prin OUG fără nicio dezbatere parlamentară. Contribuţiile noastre au fost acceptate de PNL şi de USR", a precizat Kelemen Hunor.