Kaspersky Lab va coopera cu Zhongguo Wangan, filiala unei corporaţii chineze de stat

Firma rusească Kaspersky Lab şi Zhongguo Wangan au semnat un acord de cooperare în timpul celei de-a doua Conferinţe Mondiale a Internetului, a declarat şeful companiei ruseşti, Evgheni Kaspersky.
(Captură Foto)

“China acordă o mare atenţie securităţii cibernetice şi structurilor de parteneriat cu firmele care lucrează în această sferă”, a declarat acesta pentru agenţia de ştiri TASS. “În acelaşi timp, ei caută companii cu o bună expertiză.”, a mai afirmat Kaspersky.

Zhongguo Wangan este o filială a corporaţiei chineze CETC condusă de stat, care operează în diverse sectoare.

“Corporaţia lucrează în sectorul electronicii, în industrie, în transport, energie, radare, proiecte cibernetice şi în alte direcţii”, a declarat Kaspersky. “Este o companie mare cu aproximativ 80.000 de angajaţi”. a mai adăugat acesta.

“Am semnat un acord de cooperare şi sper că va fi unul pe termen lung”, a mărturisit el.

Decizia companiei ruseşti de a colabora practic cu guvernul chinez are loc într-un context în care China este criticată atât pentru activităţile sale de spionaj cibernetic cât şi pentru înăsprirea legilor naţionale privind Internetul.

Directorul Agenţiei Naţionale de Informaţii din SUA, James Clapper, a declarat recent că este sceptic în ceea ce priveşte noul aşa-numit acord sino-american anti-hacking [încheiat în timpul vizitei preşedintelui chinez Xi Jinping la Washington în luna septembrie], care îşi propune să pună capăt unei noi campanii de atacuri cibernetice împotriva reţelelor americane.

Clapper a precizat că furturile de proprietate intelectuală comise de China în SUA sunt atât de răspândite încât există semnale privind sprijinul pe care statul comunist chinez îl acordă acestor atacuri.

În plus, China a fost acuzată la începutul acestei luni de desfăşurarea unui atac cibernetic masiv asupra Biroului australian de Meteorologie, compromiţând securitatea sistemelor sensibile ale guvernului federal, a raportat ABC News, citând surse oficiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură