Justiţia în zodia PSD. Magistraţii trimişi în judecată vor putea face şi judeca dosare

Ca să justifice menţinerea a doi politicieni cu dosare penale în fruntea celor două camere ale Parlamentului, majoritatea controlată de PSD din comisia parlamentară condusă de Iordache a decis ca magistraţii trimişi în judecată să nu mai fie suspendaţi automat.
Justiţia
Justiţia (Captură web)
Ana Ion
27.11.2017

Majoritatea PSD-ALDE-UDMR din Comisia Iordache au decis astăzi ca judecătorii trimişi în judecată să poată judeca, iar procurorii trimişi în judecată să poată face dosare, atrage atenţia deputatul PNL Daniel Fenechiu.

"REFORMA LEGILOR JUSTITIEI: VA PUTEA FACE DOSAR PENAL UN PROCUROR INCULPAT SI TRIMIS IN JUDECATA SI VA PUTEA JUDECA, UN JUDECATOR INCULPAT SI TRIMIS IN JUDECATA!"

Ca să justifice menţinerea lui Dragnea şi a lui Tăriceanu ca preşedinţi la Cameră şi Senat, PSD-ALDE-UDMR legiferează ca judecătorii trimişi în judecată sa poată judeca, iar procurorii trimişi în judecată să poată face dosare...Ca de la inculpat, la inculpat...", scrie pe Facebook Fenechiu, comentând faptul că celebra comisie specială condusă de Florin Iordache a modificat luni articolul 62 al Legii 303/2004 în sensul scăderii standardelor de integritate ale magistraţilor.

În urma modificării operate de Comisia Iordache, dacă până acum judecătorii şi procurorii trimişi în judecată erau suspendaţi automat, în urma modificării de astăzi, suspendarea trebuie dispusă de CSM.

"Judecătorul sau procurorul - şi, ţineţi-vă bine, trimis în judecată poate fi suspendat de CSM...Poate..În vechea reglementare, suspendarea era de drept la punerea în mişcare a urmăririi penale...Ăştia, ca să-l scape pe Dragnea sunt în stare să facă complete de judecată şi cu judecători de la Rahova şi Jilava...Vă daţi seama ce corect vor judeca judecătorii trimişi în judecată? Sau ce dosare bune vor face procurorii trimişi în judecată?", scrie Fenechiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor