Jurnalistul care l-a "executat" pe Oprişan în instanţă: A dat ordin slugoilor să mă atace cu viaţa mea privată

Sebastian Oancea
Sebastian Oancea (Facebook)

Jurnalistul Sebastian Oancea, de la Realitatea de Vrancea, l-a acuzat, joi, pe preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, pesedistul Marian Oprişan, că a dat ordin "slugoilor" săi să îl atace, după ce a pierdut un proces intentat împotriva sa în care i-a cerut 200.000 de lei.

"Oprişan a dat ordin slugoilor să mă atace cu viaţa mea privată, neavând altceva cu care să mă creioneze urât în public. Eu vin acum cu motivarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la respingerea recursului procesului în care prăduitorul suprem al Vrancei, Marian Oprişan, m-a dat în judecată şi-mi cerea 200.001 lei. În motivare se spune negru pe alb cum a devalizat societatea CJ Vrancea - Drumuri şi Poduri, cum a dat contracte sclavei directoare a Monitorului de Vrancea - Corina Trifan, prin firma Mavi Beton, şi cum jurnaliştii au mână liberă să scrie despre subiecte de interes public. Citiţi, vă rog [imaginile ataşate la finalul articolului - n.r.]", a scris Sebastian Oancea, pe pagina sa de Facebook.

(Facebook)

(Facebook)

(Facebook)

(Facebook)

(Facebook)

Reamintim că Marian Oprişan l-a dat în judecată pe Sebastian Oancea pentru o investigaţie publicată în 2006 intitulată "Nababii contractelor pe bani publici din judeţ: deputaţi, ziarişti şi sponsori la partid, cu probleme penale", însă baronul pesedist de Vrancea a pierdut procesul.

"Am repurtat a patra victorie definitivă împotriva baronului Marian Oprişan, în procesul în care îmi cerea 200.001 lei pentru că i-am devoalat devalizarea SC Drumuri şi Poduri, contractele acordate preferenţial protejaţilor partidului şi ziariştilor de casă. Recursul a fost respins de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Am fost reprezentat de Adrian Toni Neacşu şi Bogdan Nechita. Alături mi-au fost Freedom House România şi Active Watch, două entităţi care apără libertatea de expresie. Le mulţumesc tuturor şi promit să fiu şi mai înverşunat împotriva penalilor şi a ursarilor prăduitori de ţară", a susţinut Sebastian Oancea, în luna martie, pe pagina sa de Facebook.

Într-o declaraţie pentru Epoch Times, jurnalistul şi-a exprimat mulţumirea că justiţia din România funcţionează.

"Baronii sunt o specie pe cale de dispariţie, dar, se pare, Oprişan refuză să iasă onorant din viaţa politică şi administrativă, luptându-se cu jurnaliştii care-i devoalează golăniile din bani publici. Este al patrulea proces pe care îl câştig în toate fazele: fond, apel, recurs. Interesant este de unde a avut bani Oprişan să dea unei importante case de avocatură peste 100 de mii de euro ca să se lupte cu mine. Mai bine făcea un drum sau o grădiniţă, cu banii ăştia", a afirmat Oancea.

Citiţi materialul care l-a determinat pe Oprişan să îşi caute "dreptatea" în instanţă aici.