Jurnalistă luată pe sus de poliţie: "S-au purtat ca nişte huligani. Ca nişte hoţi care tâlhăreau împreună"

Madalina Rosca luata de Politie
Madalina Rosca luata de Politie (Passport Production)

Jurnalista Mădălina Roşca de la Passport Production a fost luată pe sus, miercuri seara, din faţa secţiei 10 de poliţie unde filma, alături de colegul ei Paul Wagner. Potrivit celor doi, incidentul s-a întâmplat la circa două ore după ce au început să filmeze, timp în care poliţiştii au trecut pe lângă ei, s-au salutat şi nu le-au spus nimic.

După două ore de filmat în faţa secţiei, unde fuseseră aduşi şi reţinuţi mai mulţi protestatari care afişaseră un banner cu mesaje prin care-şi exprimau dorinţa reluării demersurilor de înscriere a Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO, un poliţist a ieşit din secţie furios că un protestatar a aruncat cu ouă în clădire, i-a cerut insistent jurnalistei să se legitimeze, după care au luat-o pe sus şi au băgat-o în secţie.

Contactată de Epoch Times, Mădălina Roşca a relatat următoarele:

"Ieri, la Universitate, eram foarte aproape de locul unde 4 băieţi au afişat un banner pentru cauza înscrierii Roşiei Montane în UNESCO şi au fost luaţi şi duşi la secţie, Dide şi încă 3. Am aflat la ce secţie, m-am dus şi am îngheţat acolo 2 ore, nu am ştiut nimic de el. După aceea, un alt protestatar a venit cu un carton de ouă şi a aruncat. Noi aveam legitimaţii la gât şi filmam, ne-am salutat cu poliţiştii care intrau şi ieşeau.

Când protestatarul a aruncat cu ouă, a ieşit un poliţist ieşit de sub control pe care îl cheamă Frunzeanu, s-a dus foarte supărat. Ionel (protestatarul care arunca cu ouă n.r.) aştepta cu buletinul în mână, poliţistul voia să ştie cine a aruncat... mai erau poliţişti acolo, poliţistul a întrebat: 'Cine a aruncat', iar protestatarii au început să arate cu degetul, poliţiştii au vrut să ridice mai mulţi oameni.

Poliţistul a intrat înapoi în secţie şi apoi a ieşit de acolo scăpat de sub control. A venit la mine cu pumnii strânşi, mi-a cerut să mă legitimez şi eu i-am cerut să se legitimeze şi să păstreze distanţa. Lui Paul i-a dat peste cameră. Avea pumnii strânşi şi se băga cu pieptul în mine, eu i-am zis că mă legitimez dar să ia distanţă de mine.

(Passport Production)

Mi-a pus piciorul pe monopied, lui Paul i-a dat peste cameră. Tot spunea: 'Nu vreţi să vă legitimaţi'. Eu i-am cerut să ia distanţă. Au mai venit doi pe la spate şi ăla a zis luaţi-o pe la spate şi m-au luat pe sus.

În secţie, le-am dat CNP-ul, numele, că buletinul era în geantă afară. Apoi m-au lăsat, nu au spus nimic, până la urmă a intrat Paul după un timp şi i-au spus că ei nu ţin pe nimeni acolo.

'Eu abia am intrat în serviciu, nu ştiu ce face doamna aici, poate face o plângere', i-a zis un poliţist.

(Passport Production)

A venit şi şeful lui Frunzescu, comisar şef Brânduşescu şi mi-au zis să semnez procesul verbal. Insistau să semneze procesul verbal în care scria că am refuzat să mă legitimez şi că am strigat în faţa secţiei tulburând liniştea", a relatat Mădălina Roşca pentru Epoch Times.

Jurnalista şi, la fel şi colegul ei Paul Wagner s-au declarat profund şocaţi de atitudinea poliţiştilor şi au precizat că iau în considerare depunerea unei plângeri penale.

"O să vorbesc cu avocatul nostru, dar sunt încă confuză... Ei s-au comportat ca nişte huligani, ca nişte hoţi de buzunare care tâlhăreau împreună, nu ai ce să faci plângere acolo. Şefului de poliţie i-am spus: 'Aţi văzut cât de agresiv e colegul, v-aţi uitat pe imagini?' 'N-am eu timp să mă uit pe camere, doamnă'", a relatat Mădălina Roşca.

"M-am simţit şi mă simt foarte prost, mă doare braţul, omul ăla a fost o brută. A ieşit din secţie şi s-a dus la omul cu camera: "aşa a ajuns presa română"... Toţi se acopereau între ei. Nu ştiu cum te reformezi cu aşa ceva (trimitere la intenţiile de reformare a poliţiei anunţate de ministrul de Interne", a mai adăugat jurnalista.

Colegul ei - Paul Wagner - a declarat şi el că, în opinia sa, poliţiştii au făcut un abuz: "M-au lovit şi pe mine, nişte huligani, cred că trebuie să facem plângere penală pentru ultraj...".

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video postat de Passport Production.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne