Jurnalistă luată pe sus de poliţie: "S-au purtat ca nişte huligani. Ca nişte hoţi care tâlhăreau împreună"

Madalina Rosca luata de Politie
Madalina Rosca luata de Politie (Passport Production)

Jurnalista Mădălina Roşca de la Passport Production a fost luată pe sus, miercuri seara, din faţa secţiei 10 de poliţie unde filma, alături de colegul ei Paul Wagner. Potrivit celor doi, incidentul s-a întâmplat la circa două ore după ce au început să filmeze, timp în care poliţiştii au trecut pe lângă ei, s-au salutat şi nu le-au spus nimic.

După două ore de filmat în faţa secţiei, unde fuseseră aduşi şi reţinuţi mai mulţi protestatari care afişaseră un banner cu mesaje prin care-şi exprimau dorinţa reluării demersurilor de înscriere a Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO, un poliţist a ieşit din secţie furios că un protestatar a aruncat cu ouă în clădire, i-a cerut insistent jurnalistei să se legitimeze, după care au luat-o pe sus şi au băgat-o în secţie.

Contactată de Epoch Times, Mădălina Roşca a relatat următoarele:

"Ieri, la Universitate, eram foarte aproape de locul unde 4 băieţi au afişat un banner pentru cauza înscrierii Roşiei Montane în UNESCO şi au fost luaţi şi duşi la secţie, Dide şi încă 3. Am aflat la ce secţie, m-am dus şi am îngheţat acolo 2 ore, nu am ştiut nimic de el. După aceea, un alt protestatar a venit cu un carton de ouă şi a aruncat. Noi aveam legitimaţii la gât şi filmam, ne-am salutat cu poliţiştii care intrau şi ieşeau.

Când protestatarul a aruncat cu ouă, a ieşit un poliţist ieşit de sub control pe care îl cheamă Frunzeanu, s-a dus foarte supărat. Ionel (protestatarul care arunca cu ouă n.r.) aştepta cu buletinul în mână, poliţistul voia să ştie cine a aruncat... mai erau poliţişti acolo, poliţistul a întrebat: 'Cine a aruncat', iar protestatarii au început să arate cu degetul, poliţiştii au vrut să ridice mai mulţi oameni.

Poliţistul a intrat înapoi în secţie şi apoi a ieşit de acolo scăpat de sub control. A venit la mine cu pumnii strânşi, mi-a cerut să mă legitimez şi eu i-am cerut să se legitimeze şi să păstreze distanţa. Lui Paul i-a dat peste cameră. Avea pumnii strânşi şi se băga cu pieptul în mine, eu i-am zis că mă legitimez dar să ia distanţă de mine.

(Passport Production)

Mi-a pus piciorul pe monopied, lui Paul i-a dat peste cameră. Tot spunea: 'Nu vreţi să vă legitimaţi'. Eu i-am cerut să ia distanţă. Au mai venit doi pe la spate şi ăla a zis luaţi-o pe la spate şi m-au luat pe sus.

În secţie, le-am dat CNP-ul, numele, că buletinul era în geantă afară. Apoi m-au lăsat, nu au spus nimic, până la urmă a intrat Paul după un timp şi i-au spus că ei nu ţin pe nimeni acolo.

'Eu abia am intrat în serviciu, nu ştiu ce face doamna aici, poate face o plângere', i-a zis un poliţist.

(Passport Production)

A venit şi şeful lui Frunzescu, comisar şef Brânduşescu şi mi-au zis să semnez procesul verbal. Insistau să semneze procesul verbal în care scria că am refuzat să mă legitimez şi că am strigat în faţa secţiei tulburând liniştea", a relatat Mădălina Roşca pentru Epoch Times.

Jurnalista şi, la fel şi colegul ei Paul Wagner s-au declarat profund şocaţi de atitudinea poliţiştilor şi au precizat că iau în considerare depunerea unei plângeri penale.

"O să vorbesc cu avocatul nostru, dar sunt încă confuză... Ei s-au comportat ca nişte huligani, ca nişte hoţi de buzunare care tâlhăreau împreună, nu ai ce să faci plângere acolo. Şefului de poliţie i-am spus: 'Aţi văzut cât de agresiv e colegul, v-aţi uitat pe imagini?' 'N-am eu timp să mă uit pe camere, doamnă'", a relatat Mădălina Roşca.

"M-am simţit şi mă simt foarte prost, mă doare braţul, omul ăla a fost o brută. A ieşit din secţie şi s-a dus la omul cu camera: "aşa a ajuns presa română"... Toţi se acopereau între ei. Nu ştiu cum te reformezi cu aşa ceva (trimitere la intenţiile de reformare a poliţiei anunţate de ministrul de Interne", a mai adăugat jurnalista.

Colegul ei - Paul Wagner - a declarat şi el că, în opinia sa, poliţiştii au făcut un abuz: "M-au lovit şi pe mine, nişte huligani, cred că trebuie să facem plângere penală pentru ultraj...".

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video postat de Passport Production.