Jurnalistă de investigaţii: CCR pregăteşte invalidarea referendumului!

Valer Dorneanu
Valer Dorneanu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

CCR pregăteşte invalidarea referendumului pentru Justiţie din 26 mai, susţine jurnalista de investigaţii Ondine Gherguţ, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit jurnalistei, CCR a tot amânat validarea referendumului pentru ca cineva să-i pregătească terenul, ori exact acest lucru l-ar fi făcut ieri PSD-ul care a acuzat o presupusă fraudă masivă de la scrutin din 26 mai. Gherguţ mai atrage atenţia că odată cu venirea în cadrul CCR a controversaţilor Gheorghe Stan şi Cristian Deliorga, Valer Dornean va dispune de 6 voturi din 9 disponibile invalidării referendumului. Stan şi Deliorga au depus marţi jurământul de învestitură în funcţia de judecător CCR.

Redăm postarea jurnalistei:

"Ei, prieteni, aţi văzut că ce am scris ieri s-a adeverit? Şi anume că CCR, sluga politicienilor penali, folosind diverse pretexte, pregăteşte INVALIDAREA referendumului?

De asta a tot amânat validarea referendumului.
CCR aştepta ca cineva (PSD ALDE teveurile penalilor) să-i pregătească terenul.

Eu le-am stricat jocurile cu dezvăluirea de ieri, cum am făcut-o şi în 2012, când am dezvăluit falsul săvârşit de judecătorul Acsinte Gaspar-PSD.

Aşa că azi, PSD a declanşat scandalul: alegerile au fost masiv fraudate!
Cică ar exista neconcordanţe în 2.000 de procese verbale! Înainte de asta, DORNEANU găsise că există diferenţe prea mari între numărul buletinelor de vot pe care s-a votat "DA la prima întrebare şi cele cu "NU" la a doua întrebare.

Prima dată DORNEANU voia să invalideze referendumul pe motiv că pe Facebook s-a făcut campanie electorală şi în ziua votului.

Azi, PSD a inventat procese verbale care nu corespund cheilor de control al rezultatelor.
După ce pe 10 august ne-au bătut, gazat, acum au de gând să ne ardă voturile! până când le vom permite să-şi bată joc de noi?", scrie, pe Facebook, Ondine Gherguţ.

Jurnalista anunţase încă de pe 18 iunie că CCR pregăteşte invalidarea referendumului şi susţinea că are această informaţie de la surse din interiorul instituţiei.

"Valer DORNEANU, preşedintele CCR, cere explicaţii Biroului Electoral Central despre motivele pentru care unii alegători care au pus ştampila pe DA la prima întrebare, la a doua au pus ştampila pe NU. Apoi, pentru a argumenta amânările repetate ale validării referendumului, DORNEANU cere verificări ale tuturor buletinelor de vot.

De ce avea nevoie DORNEANU de tergiversare? Pentru că îi aştepta în CCR pe STAN şi DELIORGA, noii judecători constituţionali care au depus azi jurământul, în votul cărora are deplină încredere. Maya Teodoroiu, al cărei mandat a expirat de curând, în discuţiile "informale" cu DORNEANU a refuzat să invalideze referendumul, ca şi Ştefan Minea. Acum, Dorneanu are asigurate 6 voturi (din 9) pentru invalidare", scria Gherguţ pe Facebook acum două zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne