Judecătorul CCR Toni Greblă, adus pentru audieri la DNA

Palatul Cotroceni. În imagine, Toni Greblă, la depunerea jurământului pentru funcţia de judecător la CCR
Palatul Cotroceni. În imagine, Toni Greblă, la depunerea jurământului pentru funcţia de judecător la CCR (Epoch Times România)

Judecătorul Toni Greblă de la Curtea Constituţională a României (CCR) a fost adus, joi dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Potrivit B1 TV, din primele informaţii, judecătorul urmează să fie audiat într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, fiind suspectat că ar fi primit de la un om de afaceri 56.000 de euro, promiţând în schimb intervenţii la funcţionari publici.

La intrarea în DNA, Greblă a declarat că nu ştie pentru ce a fost chemat, că nu a fost implicat în nicio afacere sau caz penal şi că va fi audiat în calitate de martor: „Nu ştiu de ce am fost adus, n-am afaceri private”, a spus Greblă.

Judecătorul CCR Toni Greblă mai este suspectat şi de trafic de influenţă şi ar fi fost adus la DNA în calitate de suspect, într-un dosar ce vizează acţiuni din perioada 2010-2015, când a fost senator şi, ulterior, judecător CCR.

Sursele judiciare citate de B1 TV susţin că judecătorul ar fi primit 56.000 de euro de la afaceristul Ion Bîrcină, în schimbul unor intervenţii la funcţionari publici. Greblă mai este acuzat că a folosit gratuit un telefon înregistrat pe firma aceluiaşi afacerist, de la care a primit gratuit bannere, capsatoare, capse, cordelină şi alte materiale pentru afişaj electoral în campania electorală pentru alegerile legislative. Judecătorul CCR ar fi beneficiat şi de service şi asigurare pentru o maşină de lux înregistrată de asemenea pe firma lui Bîrcină.

Toni Greblă, fost senator PSD de Gorj a fost numit judecător CCR în decembrie 2013. Potrivit ziare.com, anterior numirii sale, Toni Greblă nu s-a sfiit să se afişeze alături de personaje controversate. Printre altele, el i-a fost naş de cununie fiicei lui Dan Goeru, pe numele său adevărat Ion Bîrcinăt, cel mai bogat afacerist de etnie rromă din Gorj, cunoscut pentru afacerile sale controversate cu statul.

Bîrcină a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, în primă instanţă, în dosarul fostului deputat UDMR Olosz Gergely, căruia i-ar fi dat spagă 500.000 de euro.

"Nişte oameni deosebiţi", spunea Greblă despre Goeru şi familia sa.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne