Fostul secretar de stat Ovidiu Puţura adus cu mandat la DNA

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura a fost adus, marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a da declaraţii într-un dosar privind fapte de corupţie.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, Puţura este suspectat de trafic de influenţă şi luare de mită, în legătură cu soluţionarea unui dosar, precum şi legat de intervenţii pentru ca o persoană să promoveze un concurs pentru notari stagiari. În cel de-al doilea caz, Puţura ar fi promis că, graţie funcţiei pe care o deţinea atunci, poate influenţa membrii comisiilor de examinare de la Camera Notarilor Publici.

Fostul secretar de stat a fost adus la DNA de ofiţeri de poliţie, după ce pe numele lui a fost emis un mandat de aducere, într-un dosar în care este suspectat de trafic de influenţă şi luare de mită, relatează sursa citată.

Faptele ar avea legătură cu soluţionarea unui dosar civil şi cu posibile intervenţii în sprijinul unei persoane care voia să dobândească, în urma unui concurs, calitatea de notar stagiar.

Ovidiu Puţura, propulsat pe postul de la Ministerul Justiţiei cu susţinerea PNL a fost eliberat din funcţia de secretar de stat, în 24 februarie 2014, cu puţină vreme înainte de ruperea USL.

Anterior, Puţura a fost judecător şi director la Direcţia de contencios administrativ din Ministerul Justiţie iar în ianuarie 2014 a fost numit în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA) al companiei CFR, în pofida faptului că legea 303 le interzice magistraţilor să fie membri în organele de conducere ale unor societăţi naţionale.

După ce presa a criticat această numire, arătând că acesta nu poate fi membru în CA al CFR, deoarece are calitatea de judecător pe durata detaşării la Ministerul Justiţiei, Ministrul Justiţiei a cerut revocarea din funcţie a lui Puţura.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne