Judecătorii decid astăzi dacă Berbeceanu va fi cercetat în libertate sau în arest

.
. (Photos.com)
Epoch Times România
30.10.2013

Traian Berbeceanu va afla astăzi dacă va fi cercetat în închisoare sau în libertate. Pe masa judecătorilor se va afla recursul la arestarea preventivă a fostului şef al BCCO Alba, după o săptămînă de când acesta a fost luat de acasă de procurori.

Berbeceanu este învinuit de sprijinirea unui grup infracţional, de mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii. Pe site-ul pesurse.ro, Berbeceanu a postat un text în care a explicat cum a ajuns în presă scrisoarea sa legată de neregulile de la DIICOT Alba.

Gabriela Berbeceanu afirma că procurorii ar fi trebuit să-l cheme pe soţul ei la audieri, nu să-l închidă.

Soţia fostului şef de la BCCO Alba a mai menţionat că în ultimii doi ani au mai fost zvonuri conform cărora Traian Berbeceanu ar putea fi reţinut de procurori.

Într-un mesaj publicat de pesurse.ro, Traian Berbeceanu spune că scrisoarea în care dezvăluia neregulile de la DIICOT Alba a fost publicată în presă deoarce autorităţile nu au ţinut seama de raportul său.

"(...) lipsa unei reacţii din partea instituţiilor abilitate m-a făcut să înţeleg că singur nu am nicio şansă să opresc situaţia extrem de gravă pe care am descoperit-o. (...) am decis să informez, printr-o scrisoare, mai mulţi colegi de încredere, din ţară. Unul dintre aceştia a ales să o facă publică în momentul în care am fost reţinut de procurori. Nici astăzi nu ştiu cine este acel coleg, însă îi mulţumesc pentru încrederea pe care mi-o acordă. (...) Vă promit tuturor că nu vă voi dezamăgi niciodată. Rămân acelaşi om al legii pe care l-aţi cunoscut.", a notat Traian Berbeceanu în mesajul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor