Şeful BCCO Alba, Traian Berbeceanu – arestat preventiv pentru 29 de zile

Poliţia
Poliţia (Epoch Times România)
Epoch Times România
25.10.2013

Conform deciziei Curţii de Apel Alba Iulia la cererea procurorilor DIICOT, comisarul şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, alături de acesta fiind reţinuţi şi Titus Biriescu şi Ramona Biriescu, celelalte două persoane cercetate în acest dosar, anunţă Cosmin Munteanu, purtatorul de cuvânt al instanţei.

Munteanu a mai precizat că decizia Curţii de Apel Alba Iulie nu este definitivă, cei trei acuzaţi cerând recursul, care se va desfăşura la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Un grup de colegi ai comisarului şef s-a aflat în sala de judecată pe tot parcursul dezbaterilor iar la pronunţarea deciziei dinspre aceştia s-a auzit strigându-se: „Ruşine!, Ruşine!”.

Traian Berbeceanu nu a asistat în sală la comunicarea deciziei instanţei, acesta fiind reţinut în arestul IPJ Alba încă din momentul în care completul de judecată a plecat la deliberări.

Titus Biriescu, unul dintre ceilalţi doi inculpaţi a fost prezent în sala de judecată alături de avocatul său, deoarece îi expirase ordonanţa de reţinere.

La ieşirea din sala de judecată acesta a insistat să precizeze că toate acuzaţiile ce i se aduc în acest dosar nu sunt corecte, apoi a susţinut că „domnii procurori au făcut presiuni pentru a face anumite declaraţii despre Traian Berbeceanu”.

La cererea jurnaliştilor, Biriescu a refuzat să comenteze identitatea persoanelor care „au făcut presiuni pentru a face anumite declaraţii despre Traian Berbeceanu”.

După ce fusese reţinut cu o zi în urmă de către procurorii DIICOT Alba, Berbeceanu a fost dus, în cursul zilei de joi, la Curtea de Apel Alba, cu propunerea de arestare preventivă.

Şeful BCCO Alba, este acuzat că a conlucrat cu o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere.

Traian Berbeceanu a declarat miercuri: „Sunt un poliţist cinstit, care şi-a făcut datoria. Asistaţi la cea mai mare mârşăvie şi nemernicie pe care am păţit-o eu în 20 de ani de când lucrez în poliţie. Aveţi încredere că o să fie bine şi o să iasă adevărul la iveală. Nu pot să comentez acum legat de cine ar putea sta în spatele acestui demers, ci la momentul potrivit.

Persoane pe care de-a lungul timpului le-am cercetat în stare de arest pentru infracţiuni deosebit de grave, persoane care au societăţi comerciale, care au dosare penale şi sunt forţate să depună denunţuri calomnioase împotriva mea şi a ofiţerilor mei şi, bineînţeles sprijinite de structuri ale statului care lucrează împotriva noastră, din păcate.

Este posibil să fie şi implicaţii politice, dar refuz să discut pe tema asta la momentul ăsta. O să aflaţi în curând foarte multe detalii.

Nu ştiu dacă o să reuşesc să lămuresc cum stau lucrurile, de fapt, la audieri, dar am totală încredere că o să le lămuresc în instanţă şi că cei care au făcut mârşăviile astea or să plătească cu vârf şi îndesat. Poliţiştii din cadrul BCCO Alba dar şi cei din Serviciile Hunedoara şi Sibiu sunt extrem de cinstiţi, morali şi nu au încălcat niciodată legea".

Comisarul şef Traian Berbeceanu are 45 de ani, iar din 2005 este şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, structură cu atribuţii în judeţele Alba, Hunedoara şi Sibiu. În 2007 a fost numit Poliţistul anului pentru activitatea desfăşurată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor