Jirinovski: „Tiraspolul a fost creat de Suvorov, niciun fel de Moldova nu era acolo”


Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia şi vicepreşedinte al Dumei de Stat.
Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia şi vicepreşedinte al Dumei de Stat. (Captură Foto)

Deputatul Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia a declarat pentru postul TV Rossia 1 că Federaţia Rusă este obligată să protejeze „cu orice preţ concetăţenii din regiunea transnistreană”, transmite novostipmr.com citat de UNIMEDIA.

„Ne vom apăra compatrioţii (din Transnistria – n.r). Acolo majoritatea deţin paşapoarte ruseşti. Am apărat Abhazia, Oseţia de Sud, o să facem asta şi acolo. Tiraspolul a fost creat de Suvorov, niciun fel de Moldova nu era acolo. Şi doar mai târziu teritoriul a fost dat de puterea sovietică pentru a crea o Moldova mare”, a afirmat deputatul rus, potrivit novostipmr.com

Jirinovski a susţinut că Rusia se va implica neapărat în cazul în care Moldova va face presiuni militari în partea stângă a Nistrului.

Alexandr Suvorov a fost unul dintre puţinii generali din istorie care nu a pierdut niciodată o bătălie. În anul 1792, acesta a fondat oraşul Tiraspol, capitala Transnistriei, iar imaginea lui apare pe rubla transnistreană.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.