Jeffrey Epstein arestat pentru presupus trafic de minore pentru sex

Jeffrey Epstein
Jeffrey Epstein (Rick Friedman/Corbis/Getty Images)

Jeffrey Epstein a fost arestat sâmbătă pentru presupus trafic de minore pentru sex în New York şi Florida în perioada 2002-2005, a declarat publicaţia The Daily Beast. Epstein aparent urmează să apară luni în faţa instanţei, la aproximativ 12 ani după ce bărbatul în vârstă de 66 de ani a petrecut 13 luni pentru presupusa molestare a zeci de minore, potrivit site-ului de ştiri Zero Hedge.

Noile acuzaţii susţin că Epstein “a exploatat zeci de minore în cadrul unei scheme de pe acum familiare: le-a plătit în numerar pentru ‘masaje’ şi apoi le-a molestat sau abuzat sexual în vila sa din Upper East Side sau în reşedinţa din Palm Beach”.

Presupusele abuzuri comise de Epstein datează de peste un deceniu şi au fost scoase la lumină doar recent de victimele sale şi de către autorităţi. Până acum, şi chiar în centrul mişcării #metoo, Epstein a reuşit să evite să stea o perioadă îndelungată în spatele gratiilor.

Într-o eră în care #metoo a răsturnat oameni puternici, numele lui Epstein a fost în mare parte absent din conversaţia naţională, până când Miami Herald a publicat o serie de 3 articole privind faptul că averea, puterea şi influenţa acestuia l-au protejat de urmărirea penală federală. Ani de zile, The Daily Beast a relatat despre sentinţa uşoară cu închisoarea primită de Epstein şi despre tratamentul lejer la care a fost supus acesta de către biroul Procurorului General american, care, în cele din urmă, a renunţat la o inculpare de 53 de pagini împotriva lui Epstein.

Angajaţi şi asociaţi ai lui Epstein aparent au recrutat fete minore pentru acesta şi unele dintre victime chiar au devenit la rândul lor recrutori. Fetiţele aveau vârste de până la 14 ani şi poliţia a declarat că Epstein ştia că erau minore. Avocatul lui Epstein, Martin Weinberg, a refuzat să comenteze situaţia sâmbătă noaptea.

Epstein a fost acuzat că a transportat tinere minore cu avionul său privat pentru a facilita abuzurile, potrivit unora dintre presupusele sale victime.

În 2017, site-ul Zero Hedge a scris despre fostul agent al serviciilor secrete Dan Bongino care a ameninţat că va dezvălui noi detalii despre cele 26 de călătorii documentate ale fostului preşedinte american Bill Clinton la bordul avionului privat al pedofilului Epstein, avion poreclit “Lolita Express”.

Într-un mesaj postat pe Twitter la acea vreme, Bongino a susţinut: “...unii oameni ştiu lucruri care încă nu au fost făcute publice despre mesia voastră Clinton. Nu agitaţi apele, s-ar putea să nu vă placă rezultatul. #Epstein #EmailGate”.

Pe lângă Clinton, Epstein aparent are de asemenea legături cu preşedintele american Donald Trump, susţine Zero Hedge. Una dintre presupusele victime ale lui Epstein a fost o angajată în vârstă de 15 ani în staţiunea de lux Mar-a-Lago a lui Trump şi diverşi aliaţi ai lui Epstein au legături strânse cu preşedintele.

Epstein a pledat vinovat în 2008 pentru un singur cap de acuzare, solicitare de sex cu o minoră, şi a petrecut 13 luni în spatele gratiilor, fiind forţat să se înregistreze ca abuzator sexual de gradul 3 (care este considerat cel mai mare grad de a comite din nou abuzuri sexuale).

Într-o serie de articole publicate de Miami Herald anul trecut, a fost detaliat modul în care procurorii au lucrat cu avocaţii puternici ai apărării pentru a se asigura că Epstein primeşte o pedeapsă atât de uşoară. Articolele au arătat rolul jucat de Alex Acosta, care a devenit secretar al muncii în administraţia preşedintelui Donald Trump, în obţinerea acelei condamnări uşoare. Acosta a fost procuror pentru districtul Floridei în momentul anunţării sentinţei lui Epstein.

Poveştile despre pasiunea sa pentru fete minore în vârstă chiar de 12 ani s-au răspândit ca incendiile de vegetaţie în ultimii ani. Aparent, Epstein şi-a instalat paturi în avionul său privat şi ar fi filmat oameni cu putere în timpul flirturilor lor cu minore cu scopul de a obţine materiale pentru şantaj.

Pe lângă legăturile cu clanul Clinton, Epstein a avut relaţii cu numeroşi oameni influenţi, printre care se află inclusiv prinţul Andrew al Marii Britanii, dar şi, potrivit The Guardian, Tony Blair, Naomi Campbell, Dustin Hoffman, Michael Bloomberg şi Richard Branson.

Potrivit Fox News, Epstein aparent a avut o echipă de traficanţi care îi obţineau minore cu vârste de până la 12 ani pentru a-şi mulţumi prietenii care îi vizitau aşa-zisa “Insulă a Orgiilor”, o proprietate pe insula Little St. James din Insulele Virgine Americane. Epstein locuieşte acum permanent în acele insule.

Este bizar faptul că Bill Clinton, care în general se fereşte de asocieri problematice, a ales să îşi continue colaborarea cu Epstein chiar şi după procesul acestuia, potrivit Alianţei pentru Salvarea Victimelor Traficului de Persoane, care a precizat că “toţi cei din cercul său ştiau că el este pedofil”.

Un articol publicat de fostul website Gaucker (acum desfiinţat după asalturile efectuate de un alt personaj important al lumii americane, Peter Thiel), Flight Logs Put Clinton, Dershowitz on Pedophile Billionaire’s Sex Jet, a alimentat speculaţiile privind relaţia tulburătoare a lui Clinton cu pedofilul condamnat.

Potrivit surselor, Bill Clinton a făcut mai multe călătorii cu “Lolita Express” împreună cu o actriţă de filme porno, al cărei nume ar fi apărut în agenda telefonică a lui Epstein în grupul “masaje”, potrivit jurnalelor de bord obţinute de Gawker. Informaţiile arată de asemenea că Bill Clinton s-a aflat în peste 12 zboruri cu o femeie despre care procurorii federali consideră că a procurat minore în scop sexual pentru Epstein şi prietenii săi şi care a acţionat ca “potenţial co-conspirator” la crimele acestuia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe