Japonia susţine că a interceptat trei bombardiere ruseşti lângă graniţele sale

Japonia a trimis mai multe avioane de luptă pentru a intercepta trei aeronave militare ruseşti care s-au apropiat marţi de frontierele ţării, a declarat Ministerului nipon al Apărării.
Bombardier rusesc Tu-95 Bear.
Bombardier rusesc Tu-95 Bear. (Alexander Nemenov/AFP/Getty Images)
Andrei Popescu
25.01.2017

Trei bombardiere strategice ruseşti Tu-95 Bear s-au apropiat de teritoriul japonez dinspre nord şi au zburat deasupra Mării Japoniei în după amiaza zilei de marţi, a anunţat Ministerul Apărării.

Două bombardiere s-au îndreptat către insula sudică Okinawa şi au zburat în jurul ţării înainte să se întoarcă marţi seară în Rusia, se precizează în declaraţia ministerului.

Dar avioanele ruseşti nu au încălcat spaţiul aerian al Japoniei.

Ultima astfel de întâlnire, care a implicat avioane de luptă ruseşti în apropierea frontierelor nipone, a avut loc în ianuarie 2016.

Majoritatea celor peste 500 de interceptări de avioane militare străine raportate de japonezi în 2016 au implicat avioane de luptă chineze, a adăugat Ministerul Apărării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor