Japonia, devastată de taifunul Wipha

Taifunul Wipha, Insula Izu Oshima Oshima, 120km sudul Tokyo-ului, 16 octombrie 2013.
Taifunul Wipha, Insula Izu Oshima Oshima, 120km sudul Tokyo-ului, 16 octombrie 2013. (JIJI PRESS / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
17.10.2013

Taifunul Wipha a lovit cu ploi masive şi vânt puternic, miercuri, regiunea de est a Japonia, numărul cauzalităţilor în acest moment fiind de 17 morţi şi 43 de dispăruţi.

Peste 40 de oameni sunt de negăsit în insula Izu Oshima, aflată la 25 de kilometri în sudul peninsulei Izu. Autorităţile din Tokyo, oraşul sub a cărui juridstricţia administrativă se află insula, au transport cu elicopterul 64 de pompieri la cel mai scurt timp. Pe lângă aceştia, încă 80 de membri ai forţele de apărare internă şi-au început operaţiunile de salvare în regiune, căutările fiind continuate şi după lăsarea serii.

Taifunul a produs peste 81 de răniţi de-a lungul a 18 prefecturi ale Japoniei, iar în Chiba şi Kanagawa trei persoane sunt date dispărute. Mai mult de 800 de case din 7 prefecturi au fost distruse complet, parţial, sau inundate de către Wipha.

Ordinele de evacuare au fost emise pentru 14.000 de locuinţe numai în prefectura Chiba în timp ce autorităţile locale din alte trei prefecturi au emis îndrumări de evacuare alte 7.900 de locuinţe.

Pe insula Izu Oshima, din oceanul Pacific, poliţia a declarat că au fost găsite cadavrele a 16 persoane în casele dărâmate şi în alte locuri. Conform departamentelor de poliţie şi de pompieri de-a lungul insulei mai multe râuri au fost inundate din cauza ploilor masive şi au avut loc mai multe alunecări de pământ.

Un versant de munte din regiunea Motomachi-kandachi s-a prăbuşit şi a distrus complet mai mult de 30 de case, iar alte patru din vecinătate au fost aproape dărâmate.

Agenţiile aeriene şi-au anulat mai mult de 530 de zboruri domestice programate pentru ziua de miercuri. Conform Agenţiei de Meteorologie furtuna s-a transformat într-o ploaie tropicală asupra mării din estul Japoniei în jurul orei 15.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor