Jandarmeria le aplică "o corecţie" oierilor care au protestat la Parlament. Amendă de 20.000 de lei pentru organizator

Protestul celor câteva mii de oieri din faţa Parlamentului s-a lăsat cu amenzi din partea Jandarmeriei.
Protestul Ciobanilor in fata Parlamentului
Protestul Ciobanilor in fata Parlamentului (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Nemulţumiţi de modificarea Legii Vânătorii, care le interzice păşunatul în perioada 6 decembrie - 24 aprilie şi le limitează numărul de câini, mii de ciobani au mers marţi în faţa Parlamentului şi au forţat intrarea în curtea instituţiei unde au fost opriţi de impresionante efective de jandarmi care le-au blocat înaintarea.

Într-un comunicat remis presei după protest, Direcţia Generală de Jandarmerie Bucureşti a afirmat că o parte dintre protestatari au rupt cordonul de ordine publică, "blocând căile de comunicaţie rutieră şi reuşind să pătrundă prin acte de violenţă în curtea Parlamentului României".

În urma forţării cordonului, Jandarmeria susţine că unul dintre angajaţii săi din dispozitiv a fost lovit de ciobani, fiind necesară intervenţia medicală.

"Ca urmare a acestor acţiuni de protest organizate în zona Parcului Izvor, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a luat măsura sancţionării organizatorului cu suma de 20.000 de lei, pentru nerespectarea locului şi perimetrului destinat adunării publice şi pentru neluarea măsurilor de întrerupere a adunării publice, când constată că au intervenit fapte de natură să tulbure ordinea publică", a transmis Jandarmeria.

Contactat de Mediafax, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, a explicat că organizatorul care a fost amendat cu 20.000 de lei este persoană fizică.

Mai mult, alte şase persoane care ar fi forţat cordonul jandarmilor au fost amendate cu câte 500 de lei fiecare sub acuzaţia de instigarea şi recurgerea la acţiuni violente.

"În zilele următoare, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti va continua identificarea tuturor celor care au încălcat prevederile legale şi au pus în pericol siguranţă celorlalţi participanţi la manifestarea publică", a mai anunţat Jandarmeria.

Pe de altă parte, şi oierii au lucruri să le reproşeze jandarmilor. Unul dintre ei i-a declarat reporterului Epoch Times de la faţa locului că, la intrarea în curtea Parlamentului, un jandarm i-a dat cu spray lacrimogen în faţa şi totuşi el şi colegii săi nu au reacţionat violent.

"Mi-au dat cu spray dar nu am sărit, nu m-am supărat pe jandarm, ba încă l-am apărat!", a relatat oierul presei.

Pentru a urmări evoluţia protestului de marţi al ciobanilor citiţi "Noi vă hrănim, voi ne omorâţi" - mii de ciobani protestează în faţa Parlamentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne