Jandarmeria încearcă o nouă acţiune de PR, dar îi explodează iar în faţă. Dezvăluirile unui martor

foto
foto

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova s-a lăudat, pe Facebook, că unul dintre angajaţii săi a salvat de la moarte un bărbat de 74 ani căruia i s-a făcut rău la intrarea într-o secţia de votare şi a postat un material video cu intervenţia. Un cetăţean care apare în respectivul film susţine însă că Jandarmeria a omis - poate din dorinţa sa de a-şi face PR - să spună întreaga poveste.

"Intervenţie promptă şi eficientă a unui subofiţer din cadrul I.J.J.Prahova, pentru salvarea unui bărbat de 74 ani, căruia i s-a făcut rău la intrarea în secţia de votare din localitatea Băicoi. Prezenţa de spirit, stăpânirea de sine şi profesionalismul jandarmului a făcut ca acesta să intervină cu promptitudine acordându-i victimei primul ajutor prin manevre de resuscitare până la sosirea echipajului medical. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în prezent starea lui fiind stabilă", a transmis Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova.

Revoltat de modul în care a fost prezentată situaţia, Alexandru, un tânăr delegat USR aflat în secţia de votare care apare în respectivul film în tricou roşu, a simţit nevoia să relateze ce s-a întâmplat cu o zi în urmă şi a acuzat autorităţile că mint opinia publică:

"Atunci când IPJ Prahova şi IJJ Prahova mint. Nu aş fi vrut ca această postare să existe, dar mă simt dezgustat de comunicatul dat de IPJ PH şi copiat de toate site-urile de ştiri. Ceea ce relatez mai jos poate fi confirmat de martorii prezenţi în jurul secţiei de votare 190, inclusiv de domnul consilier local, Dumitrescu Adrian. De asemenea, am înţeles că incidentul a fost filmat de domnul jandarm de la secţia 190 şi de o cameră de supraveghere publică îndreptată spre secţia de votare.

Ceea ce relatez ar putea fi un pic distorsionat din cauza adrenalinei şi emoţiei avute în momentul respectiv cât şi a oboselii acumulate în secţia de votare dar lucrurile au stat în felul următor:

Imediat cum a ieşit din secţia de votare, domnul I.R. a căzut, în faţa scărilor de la secţia de votare, lucru observat de Ilie Daniel care a şi ajuns primul lângă dumnealui şi a iniţiat manevrele de resuscitare. Ajungând lângă, am observat că Daniel nu imprima destul de multă forţă de frica fracturării unor coaste aşa că acela este momentul în care îl înlocuiesc pe Daniel şi continui masajul cardiac cu o forţă mult mai mare care ar trebui să pună inima înapoi în mişcare. În toate aceste clipe o altă persoană (din păcate nu ştiu cine a fost) verifica constant respiraţia şi pulsul. După aproximativ 3 minute, am întrebat dacă mai există cineva care ştie să facă masaj cardiac iar domnul jandarm de la secţia de vis-a-vis (şi nu de la 190) m-a schimbat pentru a continua masajul. La rândul lui, dumnealui a obosit iar eu am continuat masajul pentru probabil încă un minut, moment în care domnul R. a început să respire şi să aibă puls. În acel moment, împreună cu domnul jandarm l-am aşezat pe domnul R. în poziţia de siguranţă şi am aşteptat încă aproximativ 5 minute până la venirea ambulanţei (care a ajuns în aproximativ 15 minute din momentul apelului la 112).

Această postare nu este despre mine, Daniel sau domnul jandarm fără de care domnul R. nu ar mai fi fost în viaţă şi stabil (sper că aici nu aţi minţit), ci despre un Inspectorat Judeţean care ar trebui să ne apere de minciuni, şi despre presa din România care nu-şi respectă meseria şi nu verifică o ştire din mai multe surse cum ar fi trebuit să înveţe la o facultate de jurnalism.

Sunt sigur că această postare nu ar fi existat dacă Cris Palmeş nu ar fi făcut o postare devenită virală în cadrul USR, moment în care am început să fiu contactat şi felicitat de mai mulţi membri ai partidului.

P.S. nu vreau ca numele meu real să apară în vreun ziar."

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne