Jandarmeria în acţiune: Tânără din Cluj, îngropată în amenzi în urma protestelor sale pro-Justiţie

Ligia Roxana Mahalean
Ligia Roxana Mahalean (Facebook)

Ligia Roxana Mahalean, fondatoare a organizaţiei „Umbrela Anticorupţie Cluj”, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că a primit o nouă amendă de 2.500 de lei din partea Jandarmeriei pentru organizarea unui protest pe 10 august 2019. Astfel, valoarea totală a amenzilor primite de Ligia se ridică la 9.000 de lei.

„Tocmai am primit o nouă amendă de 2500 de lei vineri, pentru organizarea protestului şi marşului din 10 august 2019 din Cluj. În total mi-au acordat amenzi în valoare de 9000 lei. Jandarmeria Cluj, lăsaţi-o baltă! Voi chiar nu vă învăţaţi minte? V-o scriu negru pe alb ca să vă intre bine în cap: Niciodată, dar niciodată, NU o să vă notific şi NU o să vă cer permisiunea ca să apăr valorile şi principiile în care cred! Niciodată!! Indiferent câte amenzi îmi daţi! În calitate de clujeancă şi cetăţean, eu nu am ce să negociez sau să discut cu voi drepturile noastre, pieţele si străzile mele când e vorba de adunări publice. Să fiţi fericiţi dacă vă anunţ la faţa locului că decid să o iau la stânga sau la dreapta în marş. (şi asta din respect pentru alţi participanţi la trafic). Nu v-am acordat până acum atenţie pentru că:

1. Nu o meritaţi, 2. Mă aşteptam la aşa ceva. Nu mă impresionaţi. Mi-am făcut temele observând cum aţi tratat protestatarii de la Roşia Montană 3. Oricum ne luptăm în instanţă şi vă pun acolo la locul vostru. Mă irită doar faptul că îmi ocupaţi timpul cu birocraţia voastră”, a declarat Ligia Roxana Mahalean.

Fondatoarea organizaţiei „Umbrela Anticorupţie Cluj” a criticat dur Jandarmeria pentru intervenţia brutală împotriva protestatarilor paşnici de la protestul din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei.

„Dar pentru 10 August, merită să vă spun că aţi devenit mai mici şi mai jalnici ca niciodată! La un an de la atacarea unor cetăţeni paşnici de către Jandarmeria Bucureşti pentru că au ieşit să apere statul de Drept, aţi simţit nevoia să vă solidarizaţi cu brutele voastre de colegi şi să le legitimaţi acţiunile de atunci prin atitudinea voastră”, a precizat tânăra protestatară.

De asemenea, Ligia Roxana Mahalean a reproşat Jandarmeriei că recurge la tactici murdare, acuzând-o că ar folosi copii pentru a-şi atinge anumite obiective „politice”.

„Apropo, niciodată nu v-am văzut aşa agitaţi ca la ultimul protest! Aţi pus ochii până şi pe copiii ăia cu DEX-ul care strigau 'Jos analfabeţii!' Cică eu folosesc copiii în scopuri politice doar pentru că le-am dat portavocea când au vrut să scandeze. De parcă eu i-am adus de acasă, nu au venit singuri pentru că au gândire critică şi spirit civic. Jandarmeria Cluj, ne vedem de câte ori va fi nevoie! Deal with it!.

Notă: Dragilor vă mulţumesc pentru solidaritatea arătată şi pentru că v-aţi oferit să contribuiţi la amenzi:) Sunteţi fantastici! Să ştiţi însă că intenţionez să le contest pe toate. Dacă Justiţia le oferă câştig de cauză, lucrez într-o corporaţie din Cluj, mă descurc cu ei! Apreciez intenţia, sunt însă o mulţime de cauze care merită sprijinul vostru”, a afirmat fondatoarea organizaţiei „Umbrela Anticorupţie Cluj”.