Jandarmeria Bucureşti se dotează: cumpără pistoale cu gaz şi arme de 8,6 milioane de lei

Arme de foc, pistoale cu gaz şi artilerie, asta şi-a trecut "pe lista de cumpărături" Jandarmeria Bucureşti, la nici o lună de la "Jandarmeriadă".
Protest Piaţa Victoriei
Protest Piaţa Victoriei (Epoch Times România)

La nici o lună de la reprimarea violentă a protestului Diasporei din 10 august, Jandarmeria Română şi Direcţia de Jandarmi a Municipiului Bucureşti anunţă organizarea a cinci licitaţii publice pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie, artilerie, pistoale cu gaz şi arme de foc, relatează Newsweek.ro.

Jandarmeria a lansat licitaţii însumând 8.623.020 de lei (circa 1.874.600 de euro), în timp ce Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti organizează licitaţii pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie în valoare de 580.000 de lei.

În paralel, Jandarmeria Română – U.M. 0260 Bucureşti anunţă organizarea de licitaţii pentru achiziţionare de artilerie (în valoare de 2.016.800 lei), pistoale cu gaz (în valoare de 2.029.414,20 lei), arme diverse (în valoare de 2.016.806,40 lei) şi arme de foc (în valoare de 1.980.000 lei), arată sursa citată.

Reamintim că jandarmii au intervenit în forţă pe 10 august împotriva mulţimii din Piaţa Victoriei, lăsând în urmă sute de victime. Imaginile cu intervenţia brutală au făcut înconjurul internetului şi presei: nori de gaze, grenade lacrimogene, cartuşe cu piper, oameni alergând înnebuniţi, femei înlăcrimate şi vomitând, ambulanţe pline, tineri loviţi cu bastoane şi picioare în cap.

Represiunea cetăţenilor a început încă de după-amiază, jandarmii pulverizând frecvent gaze lacrimogene înspre cetăţeni paşnici, inclusiv în bătrâni, femei, fapt documentat de înregistrările video atât ale jurnaliştilor cât şi ale participanţilor la protest. Pe seară, petardele şi grenadele lacrimogene au bubuit în aer şi în mulţime, tunul cu apă a fost pus pe mulţime iar în jurul orei 11 noaptea, forţele de ordine au evacuat la propriu Piaţa printr-un atac de o violenţă fără precedent. Jandarmii au dat iama în mulţime, peste tot pluteau nori de gaze iritante, oameni au fost bătuţi deşi erau cu mâinile ridicate sau aşezaţi, lumea fugea înnebunită iar ambulanţele nu mai pridideau acordând îngrijiri. Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale iar plângerile la Parchetul Militar curg. Epoch Times a înregistrat numeroase mărturii ale victimelor: oameni gazaţi, bătuţi, insultaţi, agresaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne