Iurie Untilov este noul şef al Serviciul Poliţiei Rutiere din municipiul Chişinău

Ana Chitoroagă
03.09.2012

Noul şef al Serviciului Poliţiei Rutiere din municipiul Chişinău este colonelul de poliţie, Iurie Untilov, în vârstă de 46 de ani. Untilov îl va înlocui pe Sergiu Ceban, care a fost transferat la Poliţia de Frontieră din cadrul Ministerului de Interne. Până în prezent Iurie Untilov a condus Secţia organizare, inspectare şi tehnologii informaţionale din cadrul direcţiei poliţiei rutiere.

Potrivit Publika.TV, Sergiu Cioban a luat singur decizia de a pleca din cadrul serviciului Poliţiei Rutiere municipale, asta chiar dacă i-a mai rămas o lună până la pensie. În acelaşi timp, şeful direcţiei Poliţia Rutieră, Serghei Diaconu, susţine că plecarea lui Ceban face parte din reorganizarea instituţiei.

Precizăm: Conform paginii electronice a Direcţiei Poliţiei Rutiere, Colonelul de poliţie Untilov Iurie Vasile s-a născut la data de 23 mai 1966 în satul Lipeţkoe, raionul Cotovsk, regiunea Odesa Ucraina, unde şi în anul 1983 a absolvit şcoala medie. Activitatea profesională şi-a început-o în calitate de inspector superior de patrulare rutieră al Batalionului Separat de Patrulare al CGP mun. Chişinău încă în 1991. În perioada anilor 1992-1993 a lucrat în calitate de inspector auto de stat a SPR a CPS Rîşcani mun. Chişinău. Din 1993 până în 1998 activează în diferite funcţii din cadrul Direcţiei poliţie rutieră a Ministerului Afacerilor Interne.

În 1998-2005 a activat în funcţia Comandant adjunct, şef-stat major al Batalionului asigurare securităţii circulaţiei rutiere a Comisariatului general de poliţie mun. Chişinău.

În anul 2005 este avansat în funcţie şi desemnat şef al Secţiei organizare, inspectare şi tehnologii informaţionale al Direcţiei poliţie rutieră a DP al MAI.

Amintim că Sergiu Ceban a ocupat funcţia de şef al serviciului poliţiei rutiere din municipiul Chişinău un an şi patru luni. Numele lui a fost implicat într-un scandal, după ce procurorii l-au suspectat că ar fi condus un automobil cu acte expirate şi cu numere de înmatriculare false. Acesta a fost cercetat pentru încălcarea regulilor vamale, a celor de înmatriculare şi de revizie tehnică a maşinii, dar şi pentru conducerea unui vehicul fără numere de înmatriculare şi exces de putere. Procedura contravenţională, intentată pe numele lui Cioban a fost însă, încetată, relatează Publika.TV.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor